Elektrisch zonnenscherm bromt door na sluiten

jsprs

  • #1
Hi!

Ik heb een elektrisch zonnescherm over kunnen nemen wat heel fijn is.
Via internet heb ik een nieuwe snoer besteld en ingebouwd en daarbij is de motor zn eindpunt kwijt geraakt (een wenteling te weinig met terug inbouw).
Het lukt mij om het zonnescherm op de gewenste uiterste stand te laten stoppen, maar wat mij niet lukt is om hem perfect in de kast (eindpunt) te laten stoppen.
Ik kan het 30 cm voor het einde laten stoppen of zelfs halverwege, maar als ik hem 10 cm voor het einde instel, dan gevoelsmatig draait de motor nog te lang door terwijl hij al dicht is.
Hoelang mag het zonnescherm na 'brommen' als hij dicht is?

Bijgevoegd heb ik een video, hopelijk is het duidelijk.
video; https://we.tl/t-QbjkgTB1Er

Het betreft een Somfy SLT 50 Mariner 40/17 met een blauw en witte knop.
De motor is rechts versie waarbij het doek onderlangs draait.
Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.
 

Sander 1972

  • #2
Kan ook zijn dat de motor de kracht niet meer heeft om het geheel op te rollen, en dat je af moet vragen waarom die verkocht is.
 

jsprs

  • #3
Hi @Sander 1972,

bedankt voor het mee denken maar ik denk dat de motor wel in orde is. Het zonnescherm is werkend bij de buurman van de gevel afgekomen dus ga ik eigenlijk van uit dat die nog die nog goed is, maar dat ik wat fout heb gedaan met instellen/afstellen. Als je het filmpje ziet dan zie je ook dat die hem wel helemaal dicht trekt (maar misschien te ver?).
 

Sander 1972

  • #4
Ik ga geen filmpjes downloaden of door op ja klikken bekijken. Dus niet gezien
 

Ijssel87

  • #5
Ik heb hem gewoon kunnen bekijken. Kan je er niet mee helpen maar mij lijkt dat de motor inderdaad niet meer weet dat ie dicht is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik klik ook nooit op verkorte links. Ook al zegt iemand anders dat het geen kwaad kan, je weet nooit wat voor apparaat die ander gebruikte. Is het niet schadelijk op bijv. een I-phoneof een android tablet, dan misschien wel op mijn Windows-PC.

Waarom niet gewoon een (wel betrouwbare) link naar Youtube geplaatst?
 

Lehciam

  • #7
Dat de motor nabromt na het sluiten is enigszins normaal
Het idee is dat de motor na het sluiten van het scherm nog even natrekt om te zorgen dat het doek altijd strak blijft. De blauwe knop is dus altijd voor boven.

Als je vind dat hij nu te ver doorloopt kun je ervoor zorgen dat je de knop wat eerder los laat zodat hij tergkomt. De motor zal dan ook wat eerder stoppen.
Kwestie van proberen.

Succes!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu