Elektrisch rolluik stuk, of gewoon uit de haak gewipt?

Roy rs

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb om goed te kunnen schilderen mijn elektrische rolluiken een cm of 10 omhoog geduwd (zonder te hoeven forceren of hard duwen) zodat ik er goed bij kon, maar toen ik later de rolluiken naar beneden dacht te laten hoorde ik de motoren draaien en werken, maar er gebeurde niks. Ik heb buiten, met de motor uit, een beetje eraan getrokken en toen kwamen ze een paar decimeter omlaag, dus binnen weer de knop om, veel herrie en uiteindelijk donderde het ene rolluik in 1 klap naar beneden, de andere bijna helemaal.

Nu doet het niets meer, nou ja, de motor reageert prima op de draaiknop, maar je hoort dat hij niks pakt.

Ik weet niet hoe een rolluik werkt, maar het lijkt alsof ik hem uit zijn haak geduwd heb om erbij te kunnen en dat hij daarom nu niets meer doet.

Kan ik dit zelf repareren, ik ben bijzonder handig, maar heb de kap nog niet geopend, ik dacht mezelf alvast te laten informeren, voordat ik beginnersfouten maak.
 

DHWZ

  • #2
Wat ik denk dat er is gebeurd is dat je mat scheef is gaan zitten,en toen heb je de mat laten zakken blijft die ergens hangen maar motor draait wel door,dus denk dat nu je veren van de mat zijn bovenin.
Even de kap los maken en maak dan eens een foto van het geheel.
 

Roy rs

  • #3
Er is even een vakantie tussen gekomen, maar ik heb hem zojuist opengemaakt en het waren simpelweg de klemmen die het rolluik vasthouden die ik met omhoogdrukken eruit geforceerd heb en dmv weer vastklikken was alles opgelost!

dank voor de hulp
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu