Elektra sleuven en behang: Roodband of schuurband

AppeD

  • #1
Ik ben van plan nieuwe elektra sleuven te zagen en daarna weer te behangen, dus niet stucen.

Kan ik die sleuven en dozen vast- en volzetten met roodband of krijg ik het dan niet vlak genoeg met de muur. Maw is het dan beter om schuurband te gebruiken misschien?

Graag jullie advies in deze situatie van nieuwe sleuven voor elektra en dan behangen (met glasweefselbehang en daarna latexen)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Roodband indien de muur vlak moet zijn, schuurband indien het de bedoeling is dat er een korrelrelief in zit (bijv omdat de omgeving ook een korrelrelief heeft.

In de praktijk is vlak vullen met schuurband wat lastig, zeker als je geen ervaring hebt. En in dit geval ook niet zinnig omdat je wilt gaan behangen. :wink:
 

AppeD

  • #3
Dat roodband krimpt altijd een beetje na drogen. Hoe kan ik het beste nabehandelen, nieuw laagje roodband of fix en finish?

Indien roodband, men zegt daarvan altijd laagdiktes vanaf 5mm. Kun je dan wel dun nasmeren met roodband?

Bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik doe dat inderdaad altijd gewoon nogmaals met roodband. Met name als het materiaal net uitgehard is (dus nog vochtig) is er geen enkel bezwaar tegen om er nog een dun laagje overheen te leggen.

Als er oneffenheden in de muur zitten, doe ik alles gewoon met hetzelfde (roodband dus). Het is haast geen doen om het ene 'kuiltje' met fix-and-finish te doen en het andere 'gaatje' met roodband.

Heb nog nooit gehad dat het daarna los kwam. :wink:
 

AppeD

  • #5
OK dankjewel Kees voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu