Elektra sleuven opvullen en daarna.....

Balto

  • #1
Hallo mensen, vraagje

Ik heb een muur waar nu nog behang op zit. Dat gaat eraf er daaronder zit een gewone wit gestuukte muur. Nou wil ik in die muur graag enkele stopcontacten erbij maken,dus er moet een sleuf gevreesd worden. Dat is allemaal het probleem niet, maar het afwerken verder.

De hele wand hoeft niet opnieuw gestukadoord te worden want het is een mooie vlakke muur die onder het behang zit, ik wil alleen structuurverf erop. Maar hoe krijg ik het zo dat ik die sleuven weggewerkt zijn.

Sleuven dicht smeren met roodband, daarna voorstrijkmiddel over de muur en daarna structuurverf? Kan dat op deze manier of blijf je dan zien dat er een sleuf gemaakt is?
 

Dennetje

  • #2
JA heb ik zelf laatst ook gedaan, dichtgesmeerd weer met goudband, eventueel laagje fix en finish erover, en is weer strak. Bij mij is er daarna sierpleister opgekomen, gaat perfect!
 

EdP

  • #3
Let er wel op dat sierpleister een dikkere laag is dan structuurverf.
Met andere woorden, als je stuctuurverf eroverheen gaat zetten, zorg dan dat de leiding zo strak mogelijk wordt opgevuld, want oneffenheden blijven veel meer zichtbaar met structuurverf dan met sierpleister.

Het mooiste resultaat krijg je waarschijnlijk door na het vullen met rotband/ goudband/ snelgips/... en na opstijven met een vochtige spons grote cirkels over de plek te draaien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu