Electronica licht ontregeld na openen deur Miele Novotronic

Carlo

  • #1
Hallo beste bezoekers van dit forum,

In de gebruiksaanwijzing van mijn Miele wasautomaat type W 843 Gala W, staat dat ik probleemloos kleding toe kan voegen. Echter, op het programma Miniwas 40 wordt de waterstand tijdens het spoelen maximaal (20 liter) nadat ik vergeten kleding tijdens de hoofdwas had toegevoegd en het totale vulgewicht uitkwam op nog geen 1/3.
Normaal is bij deze belading de waterstand laag/gemiddeld.

Ook geraakt het wasprogramma witte/bonte was ontregeld als ik kleding toevoeg tijdens de hoofdwas binnen de 10 minuten. Normaal is de waterstand tijdens het spoelen gemiddeld/hoog bij een vol vulgewicht 100% katoen bij de extra functie Kort. Als de deur tijdens de hoofdwas open is geweest, is de waterstand tijdens het spoelen laag en in plaats van te stoppen met draaien na de waterinlaat stopgezet te hebben om het waterniveau te meten, draait hij gewoon door zonder het waterniveau te meten en stopt de waterinlaat bij een lage waterstand.

Als de hoofwas bij witte/bonte was op Kort 15 minuten bezig is en ik voeg kleding toe, dan laat hij eerst water binnen zonder te gaan draaien als de LED Wassen overspringt naar Spoelen en sluit al na 1 keer rechtsom draaien waterinlaat even af, terwijl hij normaal gelijk gaat draaien als er water is de trommel komt.

Dit is een algemeen probleem bij de W 843 Gala W omdat alle Novotronic besturing eens is vervangen bij een storing en daarna was is het nog zo. Ik denk dat het misschien bij alle Novotronic wasautomaten is.

Op zich niet erg, alleen wordt er dan te weinig of te veel water gebruikt tijdens het spoelen als de deur tijdens het wassen geopend wordt. Ook de start toets 5 seconden indrukken zodat de electronica het gehele wasprogramma geen wijzigingen meer accepteert, voorkomt de ontregeling van de electronica niet als de deur tijdens het wassen wordt geopend.


Met vriendelijke groet,

Carlo
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat is concreet de vraag?
 

Co de Witgoedman

  • #3
Problemen zijn mij niet bekend.
 

Wasmannetje

  • #4
Hallo,

Snap niet dat u de was er niet ineens in doet in plaats van bij elk programma te kijken, wat de machine precies doet.

Ik ga er altijd vanuit, als er een programma door wie dan ook gekozen wordt en de machine dat ongeveer afmaakt in de opgegeven tijd. Zonder fouten kan je er meestal vanuit gaan, dat de machine in orde is.

Probeer dat eerst eens en doe dan alle was er meteen in, en niet om de 5 min de machine starten, en stoppen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu