Eilandschouw en gipsplaten plafond

Kasperjan

  • #1
Beste klussers,
Ik moet een eilandschouw ophangen welke ongelukkigerwijze deels op een verlaagd(1.5cm lager) plafond (gipsplaten) deels op een betonplaten plafond opgehangen moet worden.
De draagcontructie moet volgens de beschrijving 50kg kunnen hebben. Twee schroeven/pluggen van het frame waar de schouw aan opgehangen wordt, komen in het betonnen plafond te zitten en zijn uiteraard geen probleem. De andere twee schroefgaten van het frame komen uit thv het gipsplaten plafonnetje. Ik heb al gaatjes geboord om te zien of er toevallig rachelwerk zit thv de schroeven maar helaas, alleen maar loze ruimte.

Nu mijn vraag , zijn julie van mening dat met twee metalen plaatpluggen in de gipsplaat (en de andere twee in het beton) ik aan mijn 50 kg draag sterkte kom?
De gipsplaat is 9.5mm dik.
Ik probeer uiteraard te voorkomen dat ik het verlaagde plafonnetje (platdak erboven) eruit moet slopen om een extra versteviging aan te brengen.


Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De gipsplaten zitten toch op houten rachels of balken ?
Daar kunt u toch ook in schroeven ?
 

Kasperjan

  • #3
Beste Jan,

Als het zo eenvoudig zou zijn dan had ik hier geen berichtje geplaatst. Ik kan de afzuigkap niet zomaar ergens ophangen waar toevallig rachelwerk zit, die afzuigkap moet wel recht boven de kookplaat komen, en precies op de plek waar de afzuigkap moet zitten , zit er geen rachel werk.
 

BeeTeeWee

  • #4
Ik zou geen eilandschouw (deels) aan 9,5 mm gipsplaat hangen. Je bedient de schouw ook dagelijks, dat beweegt het hele apparaat. Door de hefboomwerking wrik je de bevestiging aan de gipsplaatkant vanzelf een keer los.

Voor dit soort zware apparaten moet je gewoon goede bouwkundige voorzieningen treffen. Zelfs bevestiging op een racheltje valt daar niet onder. Ik zou het plafond zelf open maken, een frame van verstevigingsbalkjes aanbrengen en daar m'n schouw aanhangen. Plafond weer dichtzetten met gipsplaat, stuccen en het hele plafond schilderen. Het is niet anders.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu