Egaliseren op parket

Barth

  • #1
De vorige week hebben we onze vloeren geëgaliseerd met egaliseercement van een bekende bouwmarkt. Zonder voorbewerking hebben we deze over een parketvloer, waarop vloerlijm zat gegoten.
Nu hebben we vandaag de vloer er weer uitgehaald, daar deze niet hechte en overal begon te barsten en kraken.

Nu is m'n vraag hoe ik dit het beste kan aanpakken. M'n voorkeur gaat er naar uit om de parketvloer er niet uit te halen. Deze zit muur en muur vast gelijmd.

We willen een deel van de vloeren bekleden met vinyl of laminaat en 2 kamers willen we laten, om een betonvloer-look te behouden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met vinyl hebt u harde gladde vloeren nodig zonder lijm, anders zijn de lijmresten na een paar weken duidelijk zichtbaar.
Bij kleine hoeveelheden lijmrestanten kunt u een folie gebruiken van 3 mm dik en daar laminaat op leggen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Is het geen optie om de lijmresten van de parketvloer af te schuren? Eventueel met een parketschuurmachine. Je hebt dan een mooie gladde ondervloer. Anders zou ik eerst de parketvloer slopen en daarna egaliseren. Egaliseren over parket gaat volgens mij niet goed komen.

Succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het is te proberen met schuren maar mijn ervaring is dat het schuurpapier snel dicht slibt door de lijmresten.
 

MvanV

  • #5
Volgens mij moet je dat egaliseercement aanmengen met een toeslagmiddel voor flexibiliteit, en wellicht een of ander hechtmiddel eerst aanbrengen.
Lees in de bouwmarkt paar verpakkingen van enkele merken, misschien kom je zo tot een goede toeslag/voorbehandeling en kan je het herhalen.

Overigens zou je je het misschien makkelijk kunnen maken en underlayment kopen, dat zijn platen die glad van boven zijn, vrij zaht hout en maar ongeveer 1 euro per stuk, die spijker je er boven, heb je een veel egaler werkvlak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu