Egaliseren aflopende vloer

Dennhuizer

  • #1
Goedemorgen,

Ik had een vraag met betrekking tot het egaliseren van een aflopende vloer. De vloer loopt totaal zo’n 14 cm af.Ik wil deze vloer graag egaliseren met f-korrels. Ik las in de beschrijving dat de maximale hoogte die je kan egaliseren 10 cm is. Is het mogelijk om op de laagste punten wat platen neer te leggen om dit verschil kleiner te maken? Zo ja wat voor platen zijn hier voor aan te raden? Alvast bedankt!
 

Sander 1972

  • #2
Zou eens wat meer over de vloer kunnen vertellen, zo is het niet te zeggen.

Enkele foto's van de vloer maakt meer duidelijk.

Wat voor functie heeft de vloer
 

Dennhuizer

  • #3
Foto’s heeft nu nog geen zin omdat de huidige vloer er nog uit moet. Onder de vloer ligt beton. En het is de hele benedenverdieping.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Is de vloer 14 cm verzakt?
Vloer op zand of vrijdragend?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat is de oorzaak van de scheefstand?

Onder de korrels kan je platen leggen. Gebruik bv. drukvaste isolatie met een harde tussenlaag. Als de vloer niet geisoleerd is, moet je vochtbestendige materialen gebruiken.
 

Dennhuizer

  • #6
Het is een huis uit 1880 dus dat zal op zand zijn? Vandaar ook de afloop.
 

Dennhuizer

  • #7
Nu kreeg ik onlangs een tip van iemand om de vloer te egaliseren met lichtgewicht beton mortel want de droogtijd hiervan bedraagt slecht 1 a 2 dagen. En hier kan je met gemak +10 cm egaliseren. Iemand hier bekend mee en bestaat dit echt?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Lichtgewicht beton bestaat zeker (kan je ook zelf googelen). Er zit dan ipv grind een lichter product in zoals kleikorrels. De droogtijd heeft niets met de toeslagstof te maken, dus dat gedeelte klopt niet (persé).

Waarom ik naar de oorzaak van de scheefstand vroeg, is omdat het zomaar rechtmaken van de vloer door extra gewicht op te brengen, extra verzakking (en/of andere problemen) kan veroorzaken. Dat het huis oud is, is geen oorzaak. Als je zelf de oorzaak niet weet, is het verstandig er door een deskundige (constructeur) naar te laten kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu