Egaline op vloerverwarming verwijderen

Ongelukkigevloereigenaar

  • #1
Help!

In m'n appartement ligt nu vloerverwarming welke in egaline is gestort. Alleen is de vloer alles behalve vlak. Er zijn golven en in de hoeken waar de boel is gestort is de vloer tot wel 12 mm hoger dan een meter verderop richting het midden van de kamer.

Is er een manier op egaline te verwijderen (schuren?) met weinig risico op het beschadigen van de onderliggende vloerverwarming?

Alvast bedankt
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Egaline is zelfnivellerend. Ik kan me er geen voorstelling van maken dat het hoogteverschil 12 mm is op 1 meter. Tenzij het geen egaline is...

Wat voor soort vloerverwarming is dit? Electrisch of slang welke op een verdeler is aangesloten? Hoeveel groepen en hoeveel m2?
 

Ongelukkigevloereigenaar

  • #3
IMG_20200907_085219_3.jpg


In bovenstaande foto is te zien welk hoogte verschil nodig is om de vloer nu waterpas te krijgen vanaf de muur. Vloer is klikpvc met een heatfoil ondervloer.Het zijn slangen met water die zijn aangesloten op een verdeler (Hybride wp) over +-125 m2
 

Robbie's

  • #5
Wie zijn “ze”? Is er geegaliseerd door een bedrijf?
 

Ongelukkigevloereigenaar

  • #6
Ja de partij die de vloerverwarming heeft gelegd. Dat is in de zomer van 2019 gedaan en ik heb zelf de klikpvc gedaan. Vanwege omstandigheden heb ik nu pas tijd en energie om actie te ondernemen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Ik zou eerst een bij dat bedrijf gaan informeren. Je bent er wel behoorlijk laat mee maar misschien dat ze het toch nog voor je oplossen.
 

Frankco

  • #8
Verwijderen lijkt me lastig, het is vaak behoorlijk sterk gebonden aan de onderlaag. Is de vloerverwarming nieuw aangelegd, of ingefreesd? In het laatste geval was de vloer al scheef en hebben zij alleen de ingefreesde vloerverwarming afgesmeerd met egaline. Dan kunnen zij er helaas weinig aan doen dat de vloer zo scheef loopt, want dat was deze dan al.

Om het op te lossen is de makkelijkste oplossing om meer egaline te storten en zo een waterpas vloer te krijgen. Uithakken gaat je weinig opleveren denk ik.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
Vloerverwarming infrezen en sleuven afvullen is ook een andere opdracht dan een vloer egaliseren t.b.v. een pvc vloer.

Het hoogte verschil zal wel in de bestaande dekvloer gezeten hebben. Je hebt dan eigenlijk alleen de optie om de vloer eruit te halen en opnieuw te egaliseren.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #10
is er bekend hoeveel zakken van 25kg er zijn gebruikt?
Om een verschil van 12 mm te krijgen moet er veel gebruikt zijn en dat zou dan weer goed nivellerend horen te zijn.
Maar zelf nivellerend is het zeker niet, dat is behoorlijk beperkt:
" en in de hoeken waar de boel is gestort is de vloer tot wel 12 mm hoger "
Wat bedoel je met "gestort"
Is het naar binnen gepompt, dan zou het kunnen dat de zwaardere delen op die plekken zijn blijven liggen, dat blijven dan hogere plekken.
Emmer gooi je om die reden ook niet op dezelfde plek leeg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu