Eerste keer korrelpleisteren

Dennetje

  • #1
Nou vandaag mijn eerste muurtje gepleisterd, pfff.

Viel best tegen, zwaar werk, eerste stukje ging best goed werd ook mooi, maar verderop ging het een stuk moeilijker. Waarschijnlijk ook omdat je door moet,
je kan niet even pauzeren.

Iemand nog goede tips hoe je het best te werk kan gaan?
Ben nu begonnen links bovenin de hoek eerst grof opbrengen dan met de spaan 45 graden korrel erin brengen. Dan naar beneden werken en naar rechts toe.

Resultaat voor de eerste keer vond ik wel aardig!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat u het aardig vindt is het allerbelangrijkste.

Van beneden naar boven werken is gemakkelijker dan andersom.
 

EdP

  • #3
Mij is de volgende werkwijze goed bevallen:
Baan voor baan opzetten (ca. 50cm breed), zodra een eerdere baan voldoende droog is licht bevochtigen met de plantenspuit, even wachten en met een natte (niet druipende), schone spons doorschuren. Maak de spons regelmatig schoon. Als je belletjes op de muur krijgt is de spons te nat.

Bij mij was de droogtijd in de praktijk iets langer dan op de verpakking aangegeven, je doet het op gevoel. Begin je te vroeg, dan veeg je de boel weer los, begin je te laat, dan krijg je gaatjes i.p.v. puntjes.

Als je een lastig hoekje hebt o.i.d. zodat je wat oponthoud hebt, spuit dan tussendoor met de plantenspuit en werk weer verder. Zo geef je jezelf wat meer speling.

Als je met z'n 2en werkt dan geeft dat natuurlijk wat meer lucht.

De speciale spatel voor buitenhoeken is een aanrader; ik heb dat niet gebruikt en dat was toch best lastig zonder.

Ik vind van beneden naar boven werken minder makkelijk, omdat als je van boven naar beneden werkt, kun je je spaarbord tegen de muur zetten en de pleister zo van het bord tegen de muur omhoog strijken. Kwestie van persoonlijke voorkeur misschien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu