Een latexprobleem na voorstrijk. Nu lelijke muren

J. Klaasen

  • #1
Help

Ik heb bijna mijn hele huis na het stuccen in de karwei muurgrond gezet. Maar nu wil ik de muren schilderen met latex en de verf hecht nu niet goed. Daar waar de voorstrijk naar beneden is gedropen wordt de muur echt heel lelijk. Ik hoopte nog dat dit met een tweede laag zou verdwijnen, maar over de hele muur zie je nu dikte verschil van de latex.
Help!!! wat kan ik hieraan doen om het nog mooi te krijgen. Want de rest van het huis moet nog.

Alvast bedankt voor de tips, ik kan ze nu heel goed gebruiken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Daar waar de muurgrond naar beneden is gedropen zit het er te dik op.

U sluit daaarmee de ondergrond af waardoor er min of meer glimmende vlekken ontstaan, want u glijdt met de muurverfroller over deze afsluitingen waardoor er geen goede hechting op de ondergrond plaatsvindt.

Volledig mat schuren die plekken en met verdunde muurverf overrollen. Beoordeel dan het reultaat.

Ik las een verhaal van iemand die graag wilde weten wat dan een steekhoudend argument is om geen voorstrijk te gebruiken.

In 9 van de 10 gevallen wordt er geen goede mengverhouding aangehouden en wordt het te onregelmatig opgebracht, met de reeds beschreven teleurstellingen als resultaat.

Als u de gebruiksaanwijzingen leest van dergelijke producten hamert men dan ook op een gelijkmatige verdeling en juiste mengverhouding. Op een gedeeltelijk verzadigde ondergrond moet u als voorbeeld dus meer water toevoegen aan het concentraat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik stel voor dat meningen en stellingen over diepgrond alleen nog aangehaald worden met duidelijke en correcte informatie daarbij zoals b.v. Kees de schilder dat doet.
 

J. Klaasen

  • #5
Hoi Kees,

dank je wel voor het advies, maar dat betekent dus dat ik het hele huis opnieuw moet schuren. Is dat dat net zo ligt overschuren zoals ik het stucwerk overgeschuurd heb om de laatste oneffenheden wegtewerken?
en daar waar nu al reliëfverschil zit helemaal gladschuren?
dat betekent dan wel een hoop extra werk.
Maar beter dat dan als nog reliëfmuren, dan had ik wel voor structuurverf gekozen.

maar na het schuren kan ik wel weer gewoon met de latex eroverheen.

alvast weer bedankt voor je advies
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Nee, u kunt volstaan met het mat schuren van de vlekkerige delen. De matte delen zijn namelijk wel goed op de ondergrond ingedrongen.

En doet u zichzelf een heel groot plezier: Na het schuren de muren STOFVRIJ maken. Doet u dit niet, dan vermengt het stofpoeder zich met de latex > een zeer slechte / tot geen hechting is het gevolg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu