Een blik van ervaren timmerlieden gewenst voor inbouwkast

Sarge01

 • #1
Hoi,

Ik ben met een projectje bezig voor een inbouwkast in mijn garage om op een nette manier van mijn puinhoop af te komen.
Kan er iemand eens meekijken wat je van de maatvoering vindt. Vooral of het allemaal niet te krap wordt. Ik hoef er niet in te dansen, maar wil wel mijn spullen erin en eruit kunnen halen. Zonder kleerscheuren en niet al vloekend en tierend. De kast is bedoeld voor gereedschap, verfmaterialen, autopoetsmiddelen enz. Standaard garage spul.

De deuren die je ziet is om een beeld te geven. Dat kunnen ook schuifdeuren worden. Wat maar handig en/of mogelijk is. Het zullen ingebouwde schappen worden, de kasten die je ziet, was om het even snel erin te kunnen zetten. Middenschap van 2 zijden te bereiken. Heb ook al zitten denken om het middenschap op wielen of rails te zetten, maar denk dat dat iets te prestigieus wordt.

Nog mooier is als je ook een globaal idee hebt, wat zoiets zou kosten als ik dit geheel uit zou besteden aan een timmerman.2D met maten.jpg
3D.png
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #2
Geen ervaren timmerman, maar wel wat inbouwkasten gemaakt, als je dat stuk in het midden nu weg laat en de schappen aan de zijkanten iets breder maakt, dan kun je hetzelfde volume opbergen maar heb je wat meer bewegingsruimte. En die hoeken achterin zijn lastig, moet je straks eerst een paar dozen eruit halen voor je de doos in de hoek te pakken hebt, dat gaat je op den duur tegenstaan. Als je dat middenstuk niet hebt kom je waarschijnlijk ook toe met 2 schuifdeuren, veel makkelijker dan die 4 deuren die je er in de tekening in hebt gehangen.
 
Laatst bewerkt:
 • Like
Waarderingen: Sarge01

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #3
Toevoeging: mijn ervaring met kasten in een garage (ik heb zelf precies zo n nis met deuren ervoor, iets groter nog, maar heel vergelijkbaar) is dat je er toch grote dingen in gaat zetten, bij mij een keukentrap, ladder, stofzuiger, tuingereedschap etc., dus hoe meer manoeuvreerruimte, hoe beter.
 
 • Like
Waarderingen: Sarge01

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #4
Inderdaad die kast in het midden weg laten.
50 cm ruimte die je anders hebt is niet veel, kun je je kont amper in draaien.
Gewoon tegen de zij en achter muren rekken met schappen maken.
En dan in de hoeken spullen neer zetten die je bijna nooit nodig hebt.
 
 • Like
Waarderingen: Sarge01

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #5
Ik zou dit trouwens zelf doen, je bespaart heel erg veel aan arbeidsloon. Het lastigste zijn de schuifdeuren maar met Google vind je zo aanbieders die ze voor je op maat maken en leveren met rails etc erbij, heel gemakkelijk zelf te plaatsen. Breedte is bij die standaardmodellen vaak max 90 cm per deur, in dat geval heb je 3 deuren nodig, maar dat is zonder het middenstuk van je kast ook geen probleem. Wel eerst even uittekenen hoe je met de schappen en bereikbaarheid uitkomt. Anders kan 2 deuren met aan weerszijden een paneel misschien ook.
 
 • Like
Waarderingen: Sarge01

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #6
Net even foto gemaakt, eerste 2 zijn in de (inpandige) garage; ik heb ervoor gekozen in de kast alleen aan de zijkanten wat oude boekenkasten van IKEA met planken te zetten, omdat ik de configuratie dan gemakkelijk kan veranderen. Achter wat bevestigingspunten voor gereedschap etc. Geen spijt van gehad, op een gegeven moment ga je er toch andere (vaak grotere....) dingen in zetten dan je eerst dacht.
Derde foto is kelder, ruimte ertussen gelaten omdat ik de koekoek vrij wilde houden. Allebei alleen aan een zijde wat plankjes tegen de wand, verder geen binnenwerk. Mega veel opbergruimte voor stoelen, tafels, enkele oude deuren en andere grote dingen.
Als je ergens deuren en rails bestelt heb je dit als redelijk onervaren klusser in een paar uurtjes voor elkaar. Rolmeter, waterpas en winkelhaak zijn je beste vrienden....

243967839_592688905201103_6758320294769228667_n.jpg 243737390_1531040570582950_6027786159634482412_n.jpg 244188838_146168487729378_3664851374487748966_n.jpg
 
 • Like
Waarderingen: stylish en Sarge01

Sarge01

 • #7
Wauw! Zie nu pas jouw reactie, bedankt daarvoor. Welk systeem heb jij gebruikt voor de deuren? Heb jij het compleet ergens besteld/gekocht?

Ik ga de kasten zelf doen, via IKEA maar de deuren wil ik apart gaan doen.
 

stylish

 • #8
ik zweer bij schuifdeuren en manoeuvreerruimte om iets te pakken is toch wel een dingetje... stiekem sla je toch wel meer of zwaardere dingen op dan je eerst dacht. ik heb uiteindelijk stellingen gemaakt die ik heb verankerd aan de muren
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu