EcoMax Exclusiv op domotica

rudigerets

  • #1
Ik heb momenteel een Vaillant ecoMax Exclusiv VHR 35c ketel in combinatie met een buitenvoeler en een Vaillant VRC 410 thermostaat in de living. Deze is geprogrammeerd om van 6u tot 8u30 en van 16u tot 23u te verwarmen indien nodig. Als ik van thuis uit werk zet ik de thermostaat op "zon" ipv "klok", zodoende is er overdag ook verwarming. Alleen, meestal vergeet ik dit natuurlijk terug om te zetten naar "klok" als we gaan slapen, gevolg is dat de verwarming de hele nacht aan staat, in het slechtste geval enkele dagen zelfs..
Nu was ik aan het denken om een contact van mijn domotica in serie te zetten met de thermostaat, zodoende kan ik de thermostaat op "zon" laten staan en de verwarmingsuren via de domotica laten regelen en indien nodig manueel opzetten. Als we gaan slapen gebruik ik steeds de "alles uit" knop, daar zou ik dan ook de verwarming mee uit kunnen zetten.
Is dat logisch deze redenering? En hoe doe ik dat best? Moet ik daarvoor een extra aansluiting doen op de ketel zelf of effectief een contact in serie met de thermostaat zetten (en tussen welke aansluiting is dat dan)?
Alvast bedankt!
Gr
Rudi
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Ik zou je adviseren om die weersafhankelijke regeling er af te halen. Simpeler dan additionele aansluitingen te maken is het om de thermostaat anders in te stellen.......
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
Uw ketel is als het goed is voorzien van een extern beveiligings contact die daar eventueel voor gebruikt zou kunnen worden, de thermostaat onderbreken werkt niet want als er een warmtevraag is en de th wordt onderbroken stookt het toestel door.
Het nadeel van het externe beveiligingscontact is dat als deze onderbroken is het warme water het ook niet doet totdat het contact weer gesloten is
 

rudigerets

  • #4
@Marcn.88 Dat beveiligingscontact gebruiken is dan ook geen optie...
@Degooijer Die buitenvoeler en de VRC eraf halen? En in de plaats contact van domotica gebruiken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu