Dwangmenger gebruiken voor lichtgewicht beton

hvhh

  • #1
Dag iedereen,

Ik wil een lichtgewicht betonvloer storten. Ik heb al een keer eerder een gewone betonmolen gehuurd, maar aangezien ik zelf geen bus of trekhaak heb wordt dat al snel een duur grapje. Ik zag ook dat er zogenaamde kleinere panmixers / dwangmixers zijn. Zijn deze ook goed te gebruiken voor lichtgewicht beton? Heeft iemand er ervaring mee toevallig? Ze schijnen voor gewoon beton niet echt geschikt te zijn van wat ik begreep, maar bij lichtgewicht beton zijn de toeslagstoffen wat kleiner en er wordt wat meer water toegevoegd.

Groet,

Henk
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Wat voor model heb je op het oog? De hele kleintjes zijn vooral geschikt voor tegellijm, stucpleister, voegspecie etc maar de wat grotere kunnen prima beton mengen. Dekvloeren, terrazzo vloeren etc gaat prima met dwangmengers.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Dat moet geen probleem zijn. Check wel even of het dit model is. De Atika heeft een motor van 2 kW, maar volgens de verhuursite is het een 600 Watt motor. Met 600 Watt kun je geen beton mixen in een dwangmenger.
 

hvhh

  • #5
Bedankt voor de info, ik ga het even navragen!
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Houd er wel rekening mee dat deze 80 kilo is. Dat is zwaarder dan een betonmixer met hetzelfde mengvolume. De bouwvorm is wel compacter dus opzich is het wel gemakkelijker te vervoeren in een stationcar of SUV model auto.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu