Dwangmenger gebruiken voor lichtgewicht beton

hvhh

 • #1
Dag iedereen,

Ik wil een lichtgewicht betonvloer storten. Ik heb al een keer eerder een gewone betonmolen gehuurd, maar aangezien ik zelf geen bus of trekhaak heb wordt dat al snel een duur grapje. Ik zag ook dat er zogenaamde kleinere panmixers / dwangmixers zijn. Zijn deze ook goed te gebruiken voor lichtgewicht beton? Heeft iemand er ervaring mee toevallig? Ze schijnen voor gewoon beton niet echt geschikt te zijn van wat ik begreep, maar bij lichtgewicht beton zijn de toeslagstoffen wat kleiner en er wordt wat meer water toegevoegd.

Groet,

Henk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Wat voor model heb je op het oog? De hele kleintjes zijn vooral geschikt voor tegellijm, stucpleister, voegspecie etc maar de wat grotere kunnen prima beton mengen. Dekvloeren, terrazzo vloeren etc gaat prima met dwangmengers.
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #4
  Dat moet geen probleem zijn. Check wel even of het dit model is. De Atika heeft een motor van 2 kW, maar volgens de verhuursite is het een 600 Watt motor. Met 600 Watt kun je geen beton mixen in een dwangmenger.
   

  hvhh

  • #5
  Bedankt voor de info, ik ga het even navragen!
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #6
  Houd er wel rekening mee dat deze 80 kilo is. Dat is zwaarder dan een betonmixer met hetzelfde mengvolume. De bouwvorm is wel compacter dus opzich is het wel gemakkelijker te vervoeren in een stationcar of SUV model auto.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu