DW8239EHWH foutmelding, klikson kapot?

JortBerends

 • #1
Ik heb een DW8239EHWH staan,
nou maakt hij sinds een tijd het programma niet volledig af, begint luid te piepen (minstens 20 keer) en te knipperen (eerste 3 v/d 4 lampjes) en na zo'n 20 seconden stopt het gepiep en blijven de eerste 3 vd 4 lampjes continu branden.

Sinds het apparaat deze kuren vertoont heb ik het gevoel dat hij niet meer warm wordt (ranja glazen worden nog wel schoon, maar een koffie kopje die al een paar dagen staat blijft lekker bruin van binnen) en de vaat is zeik nat wanneer de fout optreedt.

Vanavond heb ik hem stukje bij beetje uit elkaar geschroefd, wat onderdelen doorgemeten, het verwarmingselement geeft +- 29 ohm aan, de temperatuur meter (denk ik, met witte pasta tegen de onderkant van de binnenkant) 10k ohm, een eerste klikson geeft 00.3 ohm aan, en een tweede klikson (beiden type nummer KSD201) geeft geen waarde/oneindig aan.

Ik ga er dus van uit dat die tweede klikson kapot is, en dat dat het enige euvel aan mijn apparaat is.. Kunnen jullie dit bevestigen/ontkrachten?

Nu heb ik een vervangende klikson gevonden, maar zijn deze ook gewoon bij een handy shop te verkrijgen? of is het verstandig deze gewoon bij Holland Electro te bestellen voor +- 18 euro?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

Jort Berends
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Die kunt u ook bij een onderdelenwinkel bestellen.
   

  JortBerends

  • #3
  Jan, ik heb geen idee wat zo'n klikson presies doet, maar moet je nog rekening houden met bepaalde temperaturen waar hij op reageert?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Die kunnen voor elke machine anders zijn.
  Schrijf het type en de nummers van de machine op en ga hier mee naar de onderdelenwinkel, dan weet u zeker dat u de goede krijgt.
  De nummers staan op de rand van de deur.
   

  JortBerends

  • #5
  Vandaag langs een handyman, en het onderdelenhuis geweest hier in Groningen.. Beiden hadden helaas geen onderdelen meer voor vaatwassers van het failliete Home Electronics.
  Lees net dat Holland Electro dat overgenomen heeft, en dat ze in hun webshop nieuwe kliksons aanbieden voor DW8- modellen.. daar maar proberen dan!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu