Dubbele wandschakelaar en KlikAanKlikUit

Nitrogen183

  • #1
Goedemiddag,
Graag had ik een vraag willen stellen.

in onze slaapkamer heb ik een conventionele dubbele wandschakelaar, de linkerschakelaar bediend het licht in het trapgat, en de rechter de lamp boven mijn bed. Nu zou ik daar graag een KAKU ontvanger op aansluiten zodat ik met een van de afstandsbedieningen van KAKU zowel het licht boven mijn bed als in het trapgat kan aanzetten.

Kan iemand mij vertellen of dit mogelijk is, op de website van KAKU kan ik alleen maar enkele ontvangers vinden, en na mijn situatie bij de Gamma te hebben uitgelegd zei de verkoper mij dat ik dan simpelweg 2 ontvangers moet aansluiten. Omdat dit naar mijn mening niet goed past in de wandcontactdoos (en volgens vrienden ook niet klopt.) zou ik van jullie graag advies ontvangen.

Vriendelijk Bedankt,

Robin
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Je bedoelt de AWMR-230? Die heb je inderdaad niet in dubbele uitvoering en twee stuks in een gewone inbouwdoos gaat niet passen.
Eventueel kun je een van de ontvangers in de centraaldoos plaatsen. Je zal dan waarschijnlijk een draad bij moeten trekken tussen centraaldoos en schakelaar (zodat je in totaal vier draden hebt.
 

@$T

  • #3
De ACM 3500-3 kan 3 apparte schakelingen maken en past in een inbouwdoos
 

@$T

  • #4
Sorry bij nader inzien past deze niet in een normale inbouwdoos maar het blijft een unieke schakelaar want normaal gesproken kun je niet 2 ontvangers dicht bij elkaar zetten want dan is de werking niet altijd even goed. Maar misschien kun je op de plaats van de schakelaar een iets grotere doos zetten waar deze wel in past. De afmetingen staan op de site
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Als je maar één inbouwdoos hebt dan wordt het moeilijk.
De beste optie is het aanbrengen van een tweede inbouwdoos, maar dat is niet makkelijk.
Qua werk valt het wel mee, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu