Druppels uit de inlaatcombinatie

GewoonIemand

  • #1
Hoi,

Ik zou graag willen weten of het normaal is wanneer je de kraan open en dricht draait, er een aantal druppels uit de inlaatcombinatie komen.

Want als je bij de keuken warm water open draait, en weer dicht draait, dan hoor je een zachte bonk in de water leidingen (en trilt ook), en op dat moment komt er een druppel vrij (alsof de leidingen leeg worden gezogen en dan weer gevuld).

Op dit moment is de inlaatcombinatie niet aangesloten op de afvoer? Want zover ik weet is de inlaatcombinatie puur voor open en dichtdraaien van het water, max 8bar druk en een soort spreiding tussen koud en warm water. Daar zou toch geen afvoer nodig voor zijn (indien je zeker weet dat het veel lager dan 8bar is)

groet
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Door het dichtdraaien van de warm water kraan wordt er even een hogere druk opgebouwd. Hierdoor gaat de drukontlastklep even open en zal een beetje water laten weglekken. Dat moet inderdaad in een afvoer worden opgevangen.

Het bonken van de leiding kan je voorkomen door een waterslagdemper te monteren.
 

Xr8

  • #3
Het is maar net in wat voor installatie de inlaatcombinatie zit. Is het een ketel met een boiler dan moet de afvoer er wel degelijk aan. Dit omdat bij een boiler een grotere hoeveelheid water warm wordt en er dus door de uitzetting meer water weggevoerd dient te worden.

Is het een ketel met een platenwisselaar dan is de warmwater inhoud gering, waardoor er slechts een druppel vrijkomt. Als de warmwater kraan geopend is zal de inlaatcombinatie niet lozen, omdat het water weg kan via de openstaande kraan. Als je de kraan dichtdraait dan zal het water in de wisselaar nog even doorverwarmd worden, en uitzetten. Daarom zal de inlaatcombinatie bij het dichtdraaien even lozen.

Om deze reden dient een inlaatcombinatie altijd op een afvoer aangesloten te worden.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu