Druppel vanaf cv ketel Remeha Quinta 28c

Rufus.firefly

 • #1
Gisteren merkte ik dat de cv ketel druppelt vanaf een voor mij merkwaardige plek. Namelijk de linker onderhoek.

Er lag een aardige plas onder de cv, dus mijn vermoeden is dat de machine al een paar weken lekt.

Ik heb de panelen eraf gehaald en ik voel verder binnen de machine geen nattigheid en ik kan ook geen roestplekken vinden of andere visuele aanwijzingen.

Het expansievat is aan de andere kant van de cv.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn? 

Freekcv

 • #2
Kijk eens naar de ontluchter en de rookgas afvoer boven de ketel.
 

Rufus.firefly

 • #3
Dank voor het snelle antwoord, de ontluchter boven de ketel had ik nog niet bekeken, maar deze ziet er in ieder geval in slechte staat uit.

Vreemd is wel dat ik geen nattigheid voel?

Moet ik ergens op lekken bij het vervangen van de ontluchter? Klopt het dat er maar één ontluchter is bovenop de ketel?

 

Marcn88

 • #4
De lekkage komt van de tapschakelaar deze is helemaal verkalkt aan de buitenkant, ook dient de automatische ontluchter vervangen te worden. Let op met het vervangen van de tapschakelaar dat u de kw toevoer dichtzet en dan de ww kraan open en leg een grote handdoek onder de tapschakelaar bij het vervangen
 

Rufus.firefly

 • #5
Dank voor het antwoord, voel mij behoorlijk stom dat ik dit niet gezien heb, zat zo naar de andere kant van de machine te staren.

Dit is neem ik aan de tapschakelaar (foto), in het boekje van Remeha wordt deze aangeduid als flowswitch?! Klopt dat?

Zou het kunnen dat alleen de o ringen verhard zijn, of is dit een ijdele droom.

Ik neem aan dat de druk eraf moet en de ketel uit wanneer ik hiermee aan de slag ga.

 

Marcn88

 • #6
Dit is waarschijnlijk idd alleen de rubber o ring die uitgehard is, let wel op dit is een speciale oring en niet 1 uit een assorti doosje. Dit betreft het tapwater dus hiervoor hoeft de cv druk er niet af voor de ontluchter bovenop de ketel wel, voor de flowswitch alleen de inlaatcombinatie onder de ketel dichtzetten en dan de ww kraan open
 

Rufus.firefly

 • #7
Ik heb de onderdelen besteld, maar bij het plaatsen van de o-ring ging het nog veel harder druppelen. Mijn vermoeden is dat ik de verkeerde oring heb ontvangen, zou dat kunnen? Er was in de oude toestand helemaal geen oring gek genoeg, dus ik kan ook niet vergelijken.

 

Freekcv

 • #8
De pakkingen die je op de foto laat zien, zijn niet voor in de stromings schakelaar zelf. Deze zijn voor het monteren van de schakelaar tussen de koppere leidingen. Wie jij nodig hebt is voor tussen het messing deel en het kunststof deel.
Maar nogmaals, plaats ook even een foto van de rookgas afvoer boven de ketel.
 

Rufus.firefly

 • #9
Dank, ik heb nu andere pakkingen besteld, deze zijn een maat groter (23,8x17,7x2 / S56155); dus hopelijk is dit wel de juiste maat.

Fo
to's van de rookgasafvoer:
 

Panic

 • #10
Dat is niet best, laat er iemand met verstand van zaken naar kijken hoe dit hersteld kan worden.
 

Marcn88

 • #11
De rga is ook lek deze dient ook in zn geheel vervangen te worden mischien toch maar een vakman inschakelenen vwb de oringen die u nu bestelt hebt zijn weer de verkeerde nu krijgt u de fiberringen voor t cv zeidige gedeelte van de platenwisselaar, bestelt anders de tapschakelaar in zn geheel weet je cker dat t goed is
 

Rufus.firefly

 • #12
Dank voor de informatie en het advies. Mijn plan is om de stroomschakelaar en de automatische ontluchter zelf te vervangen en vervolgens een expert in te schakelen voor het vervangen van de rga en het nakijken van de gehele cv.

Kan iemand mij informeren welke pakking ik wel nodig zou hebben; de onderdelen leveraar denkt mee, maar heeft dus de verkeerde pakking aanbevolen. Als ik er niet uitkom dan bestel ik een nieuwe stroomschakelaar, maar vind het eigenlijk zonde, want er lijkt verder niets mis mee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu