Drukverlies Vaillant 18-22 C II

Anke

  • #1
Ik heb het forum al doorgespit, maar ben een leek op dit gebied, aangezien ik niet weet welke termen bij welk slangetje hoort.

Ik had veel lucht in de leidingen, en ontluchten hielp niet echt. Ook bleek de druk ver onder het groene gedeelte te staan. Een maand geleden is een monteur langsgekomen voor onderhoudsbeurt, hij heeft bijgevuld en ontlucht.

Afgelopen maandag is de monteur weer langsgeweest, omdat ik nog steeds veel lucht in de leidingen hoorde, ontluchten niet hielp en de druk weer onder het groende gedeelte was. Hij heeft gecheckt op lekkage (was er volgens hem niet), drukvat erafgehaald (ondersteboven gehouden, zat beetje water in, maar was volgens hem niet zo'n probleem, en heeft het weer bevestigd), bijgevuld tot 2 bar, en natuurlijk weer ontlucht.

Woensdagochtend was de druk zeker met 0,5 bar gezakt. Zelf bijgevuld tot 2 bar. 's Avonds was het nog steeds 2 bar. Donderdagochtend 1.7 bar Donderdagavond 2 bar. Vrijdagochtend 1.7 bar. Vrijdagavond 2 bar. Zaterdagochtend 2 bar. Zondagochtend (vandaag) opeens weer veel lucht in de leidingen (althans bovenste twee radiatoren) en druk gezakt tot onder het groene gedeelte.

Weer bijgevuld tot 1.8 bar en vanavond was het weer tot onder groene gedeelte gezakt. (wellicht handig om te weten, door de week staat de c.v. ketel overdag op 15 C, 's avonds een paar uur op 20 C en bij het opstaan een uurtje op 20 C. In het weekend daarentegen overdag continu op 19 C.

Lek in de leidingen kan het volgens mij niet zijn, want dan zou ook door de week de druk flink gezakt moeten zijn gezakt.

Er komt wel redelijk wat water uit het meest rechtse zwarte plastic pijpje (leidingje) dat naar de afvoer gaat? Zou dat het probleem kunnen zijn?
 

Erik

  • #2
Hallo anke,

Kan toch het expansievat zijn als ik zoiets tegen kom haal ik ook het expansievat eraf en meet de voordruk, als deze goed is schrijf ik op wat de voordruk is geweest.
Het kan namelijk zo zijn dat het expansievat bezig is met kapot gaan, lucht uit een expansievat komt dan in het systeem en gaat door middels van (automatisch) ontluchten er weer uit.
Als je dan na een paar dagen weer komt en je meet weer het expansievat kun je zien of je drukdaling hebt gehad.

Het kan ook een lek zijn die je niet ziet, bijv. overstortventiel, of je warmte wisselaar.
Krijg je alleen geen lucht van behalve als je b.v. de ketel beneden hebt staan.
Dan lekt er water weg en op een gegeven moment is er boven geen water meer, dan kun je lucht horen terwijl je op de ketel nog wel druk hebt.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

groeten erik
 

Anke

  • #3
De c.v.-ketel is inmiddels gemaakt, dus dat wilde ik ook met jullie delen...

De warmtewisselaar bleek kapot (kosten 359,80) en de ontstekingselektrode ook (kosten 17,21), beiden excl. BTW. Een hoop geld, maar aangezien ik de horrorscenario's van kapotte leidingen onder m'n vloer al voor me zag, valt het reuze mee.
 

MarcoDezicht

  • #4
Hallo anke

Hallo was je warmte wisselaar geen garantie meer?
 

Anke

  • #5
De installateur neemt contact op met Vaillant om te kijken of het nog onder de garantie valt of dat het wellicht een fabrieksfout is. Wordt vervolgd.
 

MarcoDezicht

  • #6
Op het toestel zit 2 jaar garantie bij vaillant, maar wat mij bekend is dat ze een redelijke coulange regeling hebben.

Veel succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu