Drukschakelaar hydrofoorinstallatie pendelt.

Farah

  • #1
Wij hebben een hydrofoorinstallatie in huis en gebruiken het opgepompte water voor de tuin te beregen, de auto te wassen, de wc door te spoelen, en vroeger ook nog voor de wasmachine.
Zolang als we deze installatie gebruiken pendelt de drukschakelaar als de watervraag wordt gestopt. Die gaat een keer of 5, 6 op en neer en is dan rustig. Dit is slecht voor de pomp. En inmiddels hebben we al drie nieuwe pompen, drukschakelaars en een drukvaten aangeschaft in de afgelopen 20 jaar. En het lukt mij maar niet om hier een afdoende oplossing voor te vinden. De pomp in voorzien van een terugslagklep. En geïnstalleerd in een put van +/-11 m diep. Het opgepompte water gaat dan vervolgens 25 meter richting huis, waar het in een drukvat (DAB) van 80 liter terecht komt. En van daaruit verdeelt wordt naar de verschillende tappunten. Voor dat het daar aan komt passeert het eerst nog een terugslagklep en een drukregelaar. De installatie is in de kruipruimte geïnstalleerd wat eigenlijk als er iets mee is niet zo'n best plek is. Hoe kan ik het probleem oplossen? hoe controleer ik de werking van de terugslagklep, en drukregelaar?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk eerst eens of het drukvat wel op druk is, dat moet rond de 1.8 bar zijn.
Of er zit een luchtbel in de leiding, als de pomp veel gebruikt kan er elke keer een heel klein beetje valse lucht aangezogen worden, dat het pendelen veroorzaken.
Vals lucht wordt aangezogen via een aansluiting van de slang op een fitting.
 

Farah

  • #3
Dank voor de reactie.
Het vat is volgens mij nog in orde. Heb naast de drukschakelaar een manometer. Hier zie ik op dat de pomp de druk opvoert tot ongeveer 4 bar, dan afslaat. En al pendelend bij ongeveer 3.05 bar blijft staan.
Als er valse lucht aangezogen wordt hoe zou ik dit dan kunnen controleren? :roll:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is het probleem met dit soort installaties, het is een kwestie van uitsluiten wat kapot is en heel is.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
19
Gerelateerde onderwerpen
Hydrofoorinstallatie komt niet op druk

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu