Droogbouw vloerverwarming op isolatie

Zonnehuis

  • #1
Hallo,

Wij zijn momentel bezig met het renoveren van onze badkamer welke op de begane grond is. Het originele idee was om hier natte vloeverwarming in te plaatsen, 16mm slang op draadstaal netten en hierop +- 6 cm zandcement met hierop tegels en een deel PVC. Nu ben ik door dit forume op het idee gekomen om ipv natte, droog bouw vloerverwarming te plaatsen, aangezien dit iets sneller en beter te regelen valt.

In de badkamer hebben we de huidige beton vloer (op zand gestort) eruit gehaald en deze verdiept er weer ingestort (+-12 cm dik). Op de betonvloer ligt 15cm PIR platen ter isolatie. De PIR platen liggen niet geheel vlak, aangezien er ook nog een ringbalk door de vloerloopt waardoor er een kleine cm verspringing in de PIR platen zit. Het originele idee was om hier dan rechtstreeks de vloerverwarming op te plaatsen op netten.

We hebben nog 1 lege groep op een 4 groeps verdeler welke bestemd is voor de badkamer. De andere groepen zijn voor het voor kantoortje, en 1 groep van voor de gang/bijkeuken. In het kantoor & gang zit natbouw vloerverwarming in +- 6 cm zandcement met PVC als afwerklaag. Qua verwarming gebruiken we nu nog CV maar in de toekomst zal er wel een warmtepomp komen.

Nu heb ik de volgende vagen:

  1. Kan je een droogbouw systeem rechtstreeks op 15cm PIR isolatie leggen? of moet hier nog en stabiele & hele vlakke tussenlaag gemaakt worden?
  2. Is het verstandig om droogbouw en natbouw vloerverwarming op dezelfde verdeler aan te sluiten? of zal dit in de praktijk erg lastig te regelen zijn, aangezien alle vier groepen op dezelfde zone zitten, en dus dezelfde thermostaat hebben?
  3. In de badkamer komt een vrij grote inloop douche (1.20*1.20), waarin we graag voor een klein gedeelte vloerverwarming gelegd willen hebben tot +- 50 cm vanaf de drain. Hoe wordt droogbouw vloerverwarming hierin geplaatst icm afschot? Of is het dan beter om in de hele inloopdouche geen vloerverwarming te leggen en het afschot te maken met zandcement?
Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

RoelofG

  • #2
1. Het ontgaat mij een beetje waarom je hier droogbouw wilt toepassen. De opzet met een zwevende dekvloer met de slangen er in zou hier prima kunnen. Bovendien heb je bij de droogbouw ook nog een bovenlaag nodig om op te tegelen, waardoor het ook best een dik pakket wordt. Afschot is dan ook lastig te realiseren.
2. Als de badkamer een eigen lus heeft kun je er toch een eigen zone van maken?
3. Dat is best lastig en precies de reden waarom je beter een zwevende dekvloer van zandcement kunt maken in de hele badkamer. Kun je afschot smeren en gewoon verwarming in de douche leggen.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu