Droger geeft reservoir-vol melding maar is leeg

yariwes

  • #1
Dag allen,

Wij hebben recent een 2ehands Beko 7380X droger binnengehaald met een irritant kwaaltje. Elke keer als we hem starten stopt hij na 10-20min en geeft daarbij de ''reservoir vol'' melding. Ook staat er dan soms een klein plasje water onder.

De droger is echter direct op de afvoer aangesloten met de bijhorende slang, en het reservoir is gewoon leeg als we de melding krijgen. Er zit geen knik in de slang of verstopping in het filter van het reservoir... Ik heb geen idee of er ook daadwerkelijk water uit de afvoerslang komt, dit zou ik nog even moeten testen, maar het lijkt me dat de droger dan alsnog niet die melding hoort te geven?

Als er toch iets mis is met het reservoir vinden we het niet erg om de afvoer te gebruiken of vice versa, maar we kunnen in de handleiding nergens vinden hoe we de droger instellen op slang/reservoir.

Weet iemand hoe we dit probleem kunnen aanpakken?

Mvg, Yari
 

Lampje45

  • #2
Nou dat is heel erg simpel, je systeem rondom de afvoer van het condenswater is vervuild.
Je vlotter of niveaumeter geeft hoog niveau aan en start de pomp.

Als niet binnen 30 seconden het niveau voldoende gezakt is, dat de vlotter weer geschakeld heeft, dan wordt dit alarm gegeven.

Normalerwijze als je gebruik maak van je tank dan gaat het condens in de tank en als hij vol zit dan stort hij over en komt het water weer terug via de overstort en verandert het niveau ook niet, en zo is de beveiliging bedoeld.

Maar hier is er gewoon sprake van een verstopping in het doolhof tussen pomp en vlotter.
En het water niet voldoende snel stroomt om tijdig te worden weggepompt.

Dus zoek je pomp en vlotter op en reinig die eens goed.
Dan is het probleem over.

Ik weet niet of jouw pomp op dezelfde plaats zit, maar hier krijg je een idee:
 
Laatst bewerkt:

Lampje45

  • #3
Hoe is het nu met de patient?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu