Droger - Foutmelding waterresevoir vol

MirjamKlust

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb aan de hand van bovenstaande berichten dit weekend mijn droger uit elkaar geschroefd (whaaahhhh, eng, hahaha!!!) en gelijk al het stof weggehaald dat zich in de loop van de jaren had opgehoopt in de kast.

Vervolgens heb ik al die dingen gevonden die over het water gaan en daar heb ik:
- alles schoongemaakt
- een rubbertje gelijmd (want ik kon dat rubbertje was stuk en kon ik niet meer opnieuw bestellen als los onderdeel bij Indesit helaas) en teruggezet en
- het onderste deel van de vlotter (van piepschuim) iets breder gemaakt (met aandacht voor het feit dat ik dat ding niet al teveel moest verzwaren tijdens deze knutselactie) omdat het piepschuimen deel net te smal leek te zijn (geworden) en daarom steeds schuin ging hangen en daardoor (dacht ik) misschien wel zou blijven hangen?

Ik was mega-trots, de droger deed het gisteren weer! Maar na 1 programma van een uur en de helft van het programma van 1 uur 50 kreeg ik toch weer die foutmelding (H2o), grrrrr!!!

Ik heb nu alles weer opengemaakt en dan zie ik:
- dat er water blijft staan in dat reservoir én dat er nog steeds ergens vuil uitkomt want in dat water liggen nu weer stofvlokken (foto 1);
- dat rubbertje alweer weg is van de plaats waar het hoort (foto 2) en
- het piepschuimen ding nog wel goed recht hangt en niet schuin door kan zakken (foto 3).

Mjin vraag aan jullie is nu: Weten jullie op basis van wat ik hierboven uiteen zet wat de meest logische stap is om vanaf dit punt te zetten? Is het dat rubbertje dat van essentieel belang om de pomp te laten werken? Of moet ik het gaan zoeken in de vlotter, de hefboom (die lijkt volgens mij goed te bewegen) of iets anders?

Bedankt alvast voor alle moeite!

Groet, Mirjam

waterreservoir.jpg rubbertje.jpg vlotter.jpg

Vraag afgesplitst van bestaand topic - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Lampje45

  • #2
Het is handiger dat je dit bericht even opnieuw als eigen topic start, hoewel ik zonder de gegevens van jouw machine al wel kan zeggen dat de pomp stuk is en compleet vervangen moet worden.
Maar als je een foto van het typeplaatje kan ik je verder helpen met het type pomp wat je moet bestellen
 

MirjamKlust

  • #3
Hoi @Lampje45 .

Ten eerste: Ik heb nagenoeg dezelfde machine als de dame die het andere topic startte waarop ik reageerde. Zij had een Indesit 8454B en ik heb een 8454AECO (wat volgens mij alleen iets zegt over het energieverbruik, maar verder zo goed als geen verschil zal geven).

Verder: Ik denk ook dat de pomp stuk is. Nu ben ik wat gaan fröbelen en testen en nu blijkt de droger ook gewoon te starten en te draaien zonder die hele module waarin de vlotter en de pomp zitten. Daarom denk ik nu: Wat mis ik als ik een iets langere slang aansluit tussen de lekbak bovenaan naar de afvoer in mijn badkamer? Gaat er dan iets mis? Heeft dat dan enige invloed op het drogen van de kleding die ik in de trommel stop?

Tenslotte: De enige twijfel die ik heb is of in die module ook de sensor zit waarmee de machine voelt of de was droog genoeg is afgezet tegen de wens die ik via de keuze voor het programma heb doorgegeven? Om er achter te komen test ik dat nu. Maar wanneer jullie me al wijzer kunnen maken vanuit eerdere ervaringen dan hoor ik het graag (met name dan natuurlijk ook de meest optimale constructie, waarbij optimaal ook kosten efficiënt is als je het mij vraagt ;-)).

Dank alvast voor alle moeite!

Greetz, Mirjam
 

Bademutze

  • #4
Die pomp is defect, er horen 3 schoepjes aan te zitten.
 

Lampje45

  • #5
Mirjam,

Je klust dan wel, maar moet nog wel heel veel leren.

Als jij kans ziet om water tegen de trap op te laten stromen, dan ben je een genie.
Dat kunnen wij niet.
Net zoals wij niet kunnen weten welke modificatie standaard jouw machine heeft, want bij exact dezelfde machines zijn er verschillende series gebruikt, die het verschil kunnen maken tussen het ja dan niet passen van een vervangende pomp.
Onze eerdere ervaringen zijn dat je zonder documentatie niets kan doen.
Zonder deze gegevens werkt onze glazen bol niet en houdt het gewoon op.
 

MirjamKlust

  • #6
Ik moet inderdaad enorm veel leren en daarom probeer ik met behulp van anderen wijzer te worden. Zo ook via vragen hier op dit forum.

Moet ik de opmerking over water dat tegen de plinten klotst opnemen als waarschuwing dat de machine zonder de pomp het water ook niet meer zal opzuigen richting de losse lekbak die je steeds moet legen zodra deze vol is?
 

Lampje45

  • #7
Ja juist, want dat is zijn taak.
En als het langer duurt loopt het vanzelf bij jou de trap af. Maar niet op!
Dus heb je al een foto van het typeplaatje?
Begin daar eens mee.
En dat geknutsel aan die vlotter, moet je ook maar terugdraaien, want die moet wel ruimte hebben om te kunnen bewegen.
 
Laatst bewerkt:

MirjamKlust

  • #8
Eerlijk gezegd heb ik al fotos van het typeplaatje geupload en heb ik alle specificaties al eerder gedeeld. Het hoeft way mij betreft niet nog eens, want ik moet nog enorm veel leren, maar voor deze klus ben ik er nu totaal uit. Dankzij al jullie hulp ook, dus hartelijk dank daarvoor!!! Ik ga nog even met de gehele module (vlotter, pomp, etcetera langs mijn vrienden van de warmtebouw hier in de buurt om te vragen of zij die onderdelen in huis hebben, het liefst tegen een lagere prijs dan wat indesit ervoor vraagt. Mocht dat niet het geval zijn, dan bestel ik de module via indesit, bouw ik 'm in en kan ik weer lekker drogen! Thanks for all the help!!! ❤
 

Lampje45

  • #9
MirjamKlust schreef:
Eerlijk gezegd heb ik al fotos van het typeplaatje geupload en heb ik alle specificaties al eerder gedeeld.
Waar dan?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #10
Post #3:
Zij had een Indesit 8454B en ik heb een 8454AECO
 

Lampje45

  • #11
Dat zijn toch geen foto's en ook niet alle gegevens van het typeplaatje?
Indesit typeplaatje.jpg

Zonder E nummer vind je niets.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu