Droge of natte vloerverwarming?

Pstalenh

  • #1
Beste klussers, en vooral verwarming experts,

Ik ben een dakopbouw aan het maken - houtskelet bouw.
We kiezen voor vloerverwarming. Graag willen we zo weinig mogelijk hoogte verliezen , ivm vergunde hoogte van de opbouw is het plafond niet zo hoog. Natuurlijk wel met zoveel mogelijk opbrengst van de vloerverwarming. Wat is in jullie ogen de beste en meest praktische oplossing? Een droogsysteem scheelt lijkt me in het werk en in kosten omdat er geen egaline nodig is (prijzig spul), en mijn voorkeur gaat daar naar uit. Ik zat te denken aan het Henco Isodry systeem. Of kleven daar nog nadelen aan? En zijn er andere zaken waar is rekening mee moeten houden bij installatie?

De leverancier geeft aan dat, wanneer je een automatische ontluchter gebruikt, het geen probleem is om de verdelers op de ondergelegen verdieping te plaatsen (meterkast). Wat vinden jullie daarvan?

We kiezen voor een houten vloer, gelden voor een droogbouw systeem dezelfde beperkingen bij een houten topvloer? (dus: smalle planken gebruiken en bijv hout op multiplex gebruiken)

Ik hoor graag jullie adviezen!
Veel dank!
Pieter

Specs:
-oppervlakte is ongeveer 24 m2,
-oppervlakte waar slangen gelegd kunnen worden is 20 m2
-ondervloer 20 mm underlayment platen
-isolatie: 142 mm PIR platen (warm dak)
-wanden: 140 mm glaswol, houtskeletbouw, afwerking met stuc.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Ik zou in deze situatie een droogbouwsysteem adviseren, maar over de merken doen we hier geen verdere uitspraken.

Verdelers altijd boven het niveau van de vloerverwarming monteren (en niet een verdieping lager) Kan me niet voorstellen, dat een fabrikant van verdelers iets anders adviseert.

Een houten vleor kan je over een droogbouwsysteem heen leggen, maar dan dient de dikte minimaal 14-015 mm te zijn. Is deze dunner, dan adviseren we Fermacell platen over het droogbouwsysteem.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu