Drempel laminaatvloer

Vlinder77

  • #1
Laminaat is gisteren gelegd, alleen heb ik er niet over nagedacht en aannemer mij er ook niet op geattendeerd wat ik precies wou met de huidige 2 drempels, ze zijn niet verwijderd, laminaat is netjes gelegd alleen in 2 andere ruimtes waar geen drempels waren is nu een tussenstrip gelegd, in andere kleur dan de aanwezige drempels en ander materiaal waardoor er geen eenheid is.

Volgens de laminaatwinkel kan de drempel er niet alsnog uitgehaald worden, dus afgezien van tussenstrook verven in de kleur van de drempels lijkt er geen andere optie.

Iemand ervaring hiermee en klopt het dat een drempel niet meer kan worden verwijderd na leggen laminaat? Het liefst zou ik de 2 drempels laten verwijderen en dan dezelfde aluminium tussenstrip plaatsen.
 

Pirke

  • #2
Kun je niet beter 2 nieuwe dorpels bij leggen i.p.v. die alu zooi gaan inbouwen?....maar goed.

Is de tussenstrip net zo breed als de drempel? LAminaat erbij leggen om eventueel ruimte op te vangen zal niet netjes kunnen.

Een klassieke drempel zit normaal een stuk in de betonvloer/op de houten vloer, en onder de deurpost.
Je kunt hem wel vervangen maar dat vraagt wat creativiteit. Namelijk kapot slaan en evt, bewapening doorzagen.

Normaal word een drempel onder de uitsparing in de deurposten geschoven. Aangezien je vloer er ligt is er niets te schuiven.

Als je hem kapot zou slaan, zou je hem kunnen verwijderen. Vervolgens Daarna ga je de overgebleven sleuven in je deurpost vullen met nieuw hout. Kan gewoon met bouwmarkt grenen. Zorg voor een beetje overmaat t.o.v. deurpost en schuur het netjes vlak met bestaande deurpost. Opnieuw lakken en klaar is klara. Doe alle stappen steeds bij alle deuren. Dat werkt sneller.

Timmerman/meubelmaker in de familie ?
 

Pirke

  • #3
Heb ik het trouwens goed begrepen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu