Draaiknop kamerthermostaat Vaillant vrt 25 juist instellen

Traveler

  • #1
Hallo,

Sinds een paar dagen heb ik een nieuwe CV ketel en kamerthermostaat, de Vaillant VRT 25. Dit is een simpele thermostaat, met alleen een draaiknop en geen display verder. Nu zat de behuizing van de thermostaat er niet helemaal goed opgeklikt, en deze is er af gevallen, inclusief draaiknop.

Heeft er iemand een idee hoe je de draaiknop op de juiste manier er weer op zet zodat ook de juiste temperatuur weergegeven wordt? Ik heb al het een en ander geprobeerd, maar dan reageert de CV ketel toch niet op de juiste manier. In de korte handleiding staat helaas ook niet op welke manier de knop er weer opgezet moet worden.

Aan de binnenkant, waar je de draaiknop op zet, zitten 2 ronde "ringetjes", een rode en daar omheen een blauwe, met beide in inkeping aan 1 kant.
Op welke manier zou ik deze moeten instellen, en hoe moet je dan de draaiknop er op zetten, zodat deze ook de juiste temperatuur aangeeft?

Bedankt alvast!
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Als het goed is zit er een ring met een uitsteeksel op de thermostaat onder de knop.

Op het thermostaat huis staat ook de temperatuur schaal.
Lip op de 20 graden zetten en de knop dan ook op 20 graden zetten zoals op de buiten kant de thermostaat staat.

Beide instellingen staan dan op de fabrieks instelling van 20 graden.

Met een externe thermometer kan dan de temperatuur gecontroleerd worden en door de buiten knop iets te erstellen gecorrigeerd worden.

Anders een foto plaatsen vn e thermostaat met en zonder knop?

Vr Gr en succes ermee
 

Traveler

  • #3
Bedankt voor je reactie!

Ik heb een foto gemaakt, dit is als de knop er op zit, en volgens mij is de temperatuur dan ook rond de 20 graden, dus ik denk dat ik het redelijk goed gegokt heb;

Maar hier zie je dan als de knop er af is (niks veranderd in de stand), en ik zie er geen logica in wat betreft de stand van die 2 inkepingen in het rode en blauwe. Daarom twijfel ik ook of de knop goed staat;

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu