Draai kiep raam kan wel dicht, maar alleen nog kiepen

ElineH90

  • #1
Na het plaatsen van een inzet hor in mijn draaikiep raam, heb ik mijn raam gesloten. Er was een klein beetje weerstand, maar dat heb ik eerder bij dit raam gehad (woon hier nog maar net en dit raam is niet vaak open geweest). Het raam kan normaal dicht, maar alleen nog op de kiep stand.

De pinnetjes onder in het raam (3 stuks, 2 rond en een vierkantachtig) bewegen niet meer, terwijl ze dat wel zouden moeten doen. Ik moet ze eigenlijk een stukje naar links bewegen dan zou het raam in theorie weer open kunnen. Maar ik kan er nauwelijks bij natuurlijk (op de foto). Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? dacht zelf misschien met de slijptol open maken (ik woon op de 3 verdieping en op geen mogelijkheid kan men bij dit raam komen). Gelukkig heb ik een 2e raam dat wel nog werkt, dus ik heb foto's kunnen toevoegen.

Het veiligheid palletje aan de zijkant van het raam werkt niet, ik denk dat het draaisysteem is afgebroken. Maar misschien kan ik het raam toch nog openkrijgen zonder het helemaal te hoeven slopen.

IMG_8448.JPG IMG_8447.JPG IMG_8446.JPG IMG_8445.JPG IMG_8444.JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Beter neem je contact op met een "herstelservice voor kozijnen". Zij hebben wellicht een "foefje" om eea zonder schade open te krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu