Draagbalken op scheef beton plaatsen

Feije

  • #1
Dag allemaal,

Ik heb recent een blokhut geplaatst. Zo'n 4x6m. Door omstandigheden werd er een ongelijke, hobbelige, aflopende beton vloer geplaatst. (beton pomp had enorme vertraging).
Het verloop in de vloer is zo'n 4 cm. Om de blokhut te kunnen plaatsen hebben we vervolgens op de buitenrand met een erg dure soort egaline voor buiten een vlakke waterpas rand gemaakt. Hierop staat het tuinhuisje.
Deze rand is vrij breed zodat ook binnen in het huisje een rand van zo'n 10 cm breed rondom is. Let wel, op sommige plekken is deze rand 4cm hoog, op andere maar een paar mm.

De spullen voor een binnenvloer heb ik al. Balken van 4x7cm waarop 2cm dikke houten vloer gespijkerd word. Tussen de balken worden pir platen van 4cm dik geplaatst.

Mijn vraag: hoe krijg ik de balken netjes ondersteund?
Ik had bedacht dunne multiplex plaatjes eronder te schroeven (van boven af schroeven).
Wat kleine spijkertjes door de multiplex naar beneden slaan.
Hoopjes zandcement te plaatsen op de plekken van de plaatjes en dan simpelweg de balk erop leggen, vanwege de egale waterpas buitenrand van de vloer komen ze dan wel recht te liggen.
Nadien de balk evt losschroeven van de multiplex plaatjes zodat de vloer vrij kan werken/schuiven.

Maarrrr zandcement moet toch eigenlijk vrij dik aangebracht? Beton mortel misschien? Of zakt dat in/ vloeit dat weg onder de plaatjes voordat het uitgehard is?
Tegellijm dan? Of voor de dikke stukken zandcement. De dunne stukjes tegellijm?

Of toch overal stukken vuren schaaflatten op het beton naast de balken leggen en schroeven maar? Goed te doen maar lastiger met het plaatsen van de PIR platen.

2 lagen egaline voor het hele oppervlak kan, maar loopt enorm in de papieren...

Ik hoor graag jullie ideeën. Vriendelijke groet, Feije
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Als die waterpas rand een 10cm binnen doorloopt dan kun je daar toch gewoon de vloerbalken op laten rusten?
 

Feije

  • #3
de balken zijn 7cm hoog en 4cm dik. De overspanning is bijna 4m. Dat buigt logischerwijs door. Misschien had ik ze geen draagbalken moeten noemen.:denk:

Ze zullen dus ondersteund moeten worden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Maak houten keggen, en plaats iedere keer 2 keggen tegenover elkaar onder de houten balk tot ze op de juiste hoogte liggen. Daarna verankeren met hoekijzers aan het beton.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu