Douchevloerbak - kimband?

Thelen

  • #1
Beste Klussers,

Ik wil graag een douchevloerbak (zeg maar de lage versie van de douchebak) (zie foto onderstaande) van een bekend merk installeren, deze is 1.5mm hoog, en kan dan mooi gelijk met de vloer lopen.

Nu vraag ik mij af hoe dat zit met de kimband... Als ik eerst tegelvanboven tot de vloer, en dan deze douchebak tegen de tegels leg, dan zal er geen kimband zitten, maar kan ik het afkitten.

Andere optie is om deze douchevloerbak zo te plaatsen, dat deze precies wat van de wand zit (tegels met lijm zijn zo'n 16mm - dus als ik de bak op 11 mm van de wand leg kan ik net een stukje bak insmeren en hier het kimband inmaken tussen bak en wand. Daarna van boven naar bedenden tegelen tot net een paar mm boven de bak, en dit dan afkitten.

Voor het mooie lijkt het mij dat de 1e optie het mooiste is, omdat dann de douchevloerbak helemaal zichtbaar is. Maar watervastheid de 2e optie.

Ik heb geen idee wat de meest logische keuze is, of hoe dit gedaan wordt door de meer ervaren mensen. kan iemand mij dit verhelderen?

Alvast bedankt!

indexjj.jpg
 

Pvr

  • #2
Band heeft niet veel zin alleen je wanden in de pasta zetten is goed genoeg.
Dan gaan tegelen en de onderste rij er uit laten tpv je douchbak
Douchbak plaatsen met ongeveer 4mm naadje en deze vlak afkitten tegen de muur
Laatste rij er in plakken met 3mm naad tussen bak en tegel en daarna afkitten.
Waarom op je bak tegelen? Omdat je bak en muren zelden 100% haaks zijn en je dan hele dikke kitvoegen krijg om het weg te werken. Ook hebben douchbakken meestal een ronde kant aan de bovenkant.
 

Thelen

  • #3
Pvr schreef:
Waarom op je bak tegelen? Omdat je bak en muren zelden 100%
Duidelijk, dank!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu