Douchevloer zandcement isolatie

Stickyx

 • #1
Goedemiddag,

Ik ben mijn badkamer aan het renoveren en wil hier binnenkort de douchevloer van zandcement gaan maken en die vervolgens betegelen. Het gaat om een klein oppervlak (<1 m2) en deze vloer komt op de bestaande ongeïsoleerde betonvloer. Het is de bedoeling dat de nieuwe douchevloer net lager wordt dan de rest van de badkamer, hierdoor kan de vloer inclusief eventuele isolatie een maximale dikte van 8-8, 5cm hebben (rekeninghoudend met het verloop richting de douchegoot). Verder heb ik nog PIR isolatieplaten van 3cm dik liggen die ik hier graag in zou willen verwerken, ik twijfel echter of een dikte van 5-5,5 cm voor de zandcement vloer voldoende is voor zo'n klein oppervlakte. Verder lees ik tegenstrijdige berichten over isolatieplaten onder een dekvloer van zandcement: enerzijds zou isolatie de temperatuurvariatie van de vloer beperken en zo scheuren voorkomen, anderzijds zouden de isolatieplaten kunnen indeuken en zo juist scheuren veroorzaken. Heeft iemand hier ervaring mee en wat is aan te raden?

Tot slot, kan ik beter vochtwerende PE-folie op of onder de isolatieplaten plaatsen of beide? En als ik de isolatieplaten eventueel weg laat, is het dan nog steeds verstandig om PE-folie tussen het beton en de zandcement aan te brengen?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Stickyx

  • #2
  Iemand hier ideeën over? :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu