Doucheafvoer bij lewisplaten

Ouderijn

 • #1
Ik wil een badkamer renoveren door de douchebak te vervangen door een inloopdouche. Ik heb ongeveer de volgende situatie:Als ik de (niet-afgebeelde) tegels niet meereken heb ik lewisplaat + beton ongeveer 6cm. Maar omdat de meeste doucheafvoeren dikker zijn, zeg 9cm, plus het verzonken gedeelte vanwege het afschot van zeg 1.5cm, betekent dat dat er door het hout gezaagd moet worden om de afvoer te leggen om de 4.5cm te overbruggen? Iedere badkamerspecialist die ik erover spreek zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken, maar waarover hoef ik me geen zorgen te maken? Het huis is een monument en ik kan me geen aantasting van de structurele integriteit veroorloven.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Je kunt de vloer toch ook dikker maken, dan die 6 cm.
  Dan ligt de goot op de zwaluwstaart platen.
  Is veel beter en steviger, en je hebt minder kans op lekkages.
   

  Ouderijn

  • #3
  Dat kan inderdaad, maar dan voorzie ik weer andere problemen, namelijk dat er een stuk van de monumentale deur afmoet. Dan kijk ik nog liever naar een dunnere afvoer.
  De badkamerspecialisten die op bezoek zijn geweest hebben het ook niet over verhoghing van de vloer, maar over de diepte in met de afvoer en ik zie dus niet in hoe dat kan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu