Douche-thermostaatkraan 1/2 aansluiting zonder s-koppeling

Topslob

 • #1
Goedemiddag Iedereen,

In onze woning heeft de huidige Douche-thermostaatkraan het na een jaar of 8 begeven. (Kraan blijft lekken/schoonmaken binnen/buitenwerk heeft niet geholpen). Deze is ooit geplaatst door de woning bouw. Als semi-trotse doe-het-zelf'er ben ik naar de bouwmarkt gegaan een mooie kraan uitgezocht op 12 CM hartafstand aangezien dit huis redelijk oud is.

Echter tijdens het monteren kwam ik dit cadeautje tegen:

IMG-20200718-WA0002.jpg


Terug naar de bouwmarkt en de gekochte kraan terug gebracht. Echter geen enkele 12 CM kraan te vinden die je direct op bovenstaande kan aansluiten. Alle S-koppelingen gaan naar een maatje groter. En helaas op 9 v/d 10 afbeeldingen staan heel netjes de maten van de aansluiting op de wateraanvoer echter allemaal op basis van S-koppelingen.

Hebben jullie nog tip/ideeën en ingevingen om hier een passende Douche-thermostaatkraan voor te vinden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  je hebt ook wel zijn 12cm hart en aansluiting is 1/2"

  kijk hier
   

  Topslob

  • #3
  Hi Henk, dank voor de tip. De meeste die ik via google vind hebben dan de 1/2" op de s-koppeling zitten aan de kant die normaal in de muur gaat dat gaat hier niet werken volgens mij?

  De huidige zat dus direct met de 2 bouten van de kraan op de aansluiting zonder enig tussenstuk. Het stemt me wel hoopvol dat er dus kranen moeten zijn waarbij ze direct passen. Nu alleen nog de juiste vinden.

  Ik heb nu 1 Grohe gevonden die zou moeten passen via een online shop.

  1595063985012.png


  Is wel meteen aan de prijs maar altijd beter dan een lekkende dan maar. Als U als loodgieter nog een tip heeft voor een wat meer basismodel hoor ik het graag.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  al die kranen hebben 1/2" wat ik je liet zien je hebt de keus om deze met een S-koppeling 1/2"x1/2" te gebruiken of de kraan rechtstreeks op de muur platen te draaien
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Eventueel met verloopringen 1/2" x 3/4" en dan zonder s-koppelingen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu