Doseerbakje van Bosch vaatwasser

Tim2

  • #1
Er is al veel geschreven over het doseerbakje (zeepbak) van de Bosch vaatwassers. Diverse oplossingen zijn al voorbij gekomen zoals activator vervangen etc. Inderdaad, de zeepbak van mijn machine vertoont ook kuren maar bij al die kuren is hij wel zeer konsekwent. Het zeepbakje blijft tijdens het afwerken van het programma dicht. Alleen, dit doet hij om de beurt. De ene keer blijft hij tijdens de vaatwasbeurt dicht en prompt de andere keer is hij tijdens de vaatwasbeurt wel open gegaan. De machine resetten heeft niet geholpen. De activator heb ik ook vernieuwd (was er eigenlijk wel van overtuigd dat het hieraan niet zou liggen). Is er nog iemand met een helder idee? Ik hoor het graag (tot zo lang doe ik de vaatwastablet maar in de machine voordat ik hem aanzet).
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mijn heldere idee:

De gegevens van de machine vermelden: E-Nummer, FD-Nummer

Zonder die gegevens is het voor de vakman erg moeilijk om te beoordelen wat er aan de hand zou kunnen zijn, omdat bij verschillende machines vaak verschillende doseereenheden ingebouwd zitten.

Het typeplaatje vind je in de meeste gevallen op de bovenkant van de deur, ingelasert, slecht zichtbaar (zaklantaarn gebruiken helpt). En anders (bij vrijstaande apparaten) in de deuropening of achterop de machine. :wink:
 

Tim2

  • #3
Het E- en FD nummer zijn als volgt:
E-nr SG146656EU/17
FD 8005
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Typenummer klopt niet SGi4665EU/17 waarschijnlijk.

Triac op de besturing , zou gewoon het blokje in de bestekmand leggen toestel is inmiddels 16 jaar oud.
 

Tim2

  • #5
Bedankt voor de info. Ik zal de i voor een 1 hebben aangezien maar het is ongetwijfeld hetzelfde type. Inderdaad is de machine 16 jaar oud dus we kijken wel hoe lang hij het verder nog uithoudt. Het blokje in de machine deponeren in plaats van in het doseerbakje, werkt ook goed.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu