Dorpels verven

Thehog

  • #1
Ik heb nieuwe, ongelakte beuken dorpels gekocht, bij een bouwmarkt. Welke afwerking is gebruikelijk: blanke lak of kan ik ze ook bijv. wit schilderen? Ze hebben uiteraard veel te lijden omdat er overheen gelopen wordt.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is maar wat je zelf mooi vind. In mijn eerste huis heb ik alle stofdorpels hoogglans zwart geverfd maar daarvoor wel speciale verf gebruikt. Deze heb ik gekocht bij de verfspeciaalzaak.

PS. Een dorpel is eigenlijk niet bedoeld om op te lopen, beter is om er een gewoonte van te maken er overheen te stappen. :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Met olie behandelen kan ook, slijtplekken zijn dan eenvoudig bij te werken.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik neem aan dat je beuken dorpels hebt gekocht omdat je die mooi vindt. Veel praktischer zijn hardstenen dorpels. Ze zijn slijtvast en onderhoudsvrij. Een prijsvergelijking kan ik niet maken, maar erg duur zijn die dorpels niet.

Groeten, Hein
 

EdP

  • #5
Tja .. wat is gebruikelijk. Tot nu toe zie ik vooral blank gelakte, maar het is maar net wat je mooi vindt denk ik. Voordeel van blank lakken is wel dat als de lak er (deels) afgelopen is, het niet meteen zo vreselijk opvalt, wat bij wit wel het geval zou zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
5
1
3
9
17
1
1
1
1
1
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu