Dorpels vergeten

A

Anonymous

Gast
  • #1
OK, ik ben erg dom geweest. Ik begrijp nu dat de dorpels eerst gelegd hadden moeten worden of dat de kozijnen eerst gevuld hadden moeten worden en dan de vloer (lamelparket, gelijmd en zwevend gelegd).

Ik zit nu dus met het probleem dat de vloer afgewerkt moet worden.

Nu blijkt dat de ruimte onder het deurkozijn niet mooi is af te werken omdat de vloer er al ligt. Timmerman zei dat hij de ruimte onderaan de deurkozijn niet kan vullen, omdat hij bij het schuren de vloer zal beschadigen.

De ruimte onderaan het deurkozijn tot parket varieert van 4 mm tot 28 mm. Hij wil een stofdorpel op de vloer onder de deurkozijnen door schuiven. Maar ik vind dat het hoogteverschil van ruim 20 mm, doordat dorpel op de vloer ligt, juist niet mooi.


Is er een andere oplossing?

Ik had gedacht aan een stuk hout onder het kozijn, dat dan een beetje uitsteekt. Net als een neut bij een koplat, maar hier zit het dus onder het deurkozijn. Kan dat? Blijf het zitten met montagekit? Of kraam ik nu onzin uit?

Een andere (geen timmerman, maar klusjesman) wil stuk van vloer eruit zagen en dan stofdorpel erin leggen. Ik weet niet of dit werkt. Waarschijnlijk weet hij het ook niet, want heb nog steeds geen offerte ontvangen.

Alvast bedankt voor jullie reakties. Hopelijk reageert er iemand.

 

KlusPep

  • #2
Ik denk dat een nieuw kozijn plaatsen het makkelijkst is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Wil je wel een dorpel? Kan ook gelijk met de vloer.

Ik zou er gewoon een stukje hout onderschuiven. Er hoeft niets ter plekke geschuurd te worden, want je maakt het eerst op maat. Je lijmt het onder de stijl vast, er hoeft geen ruimte onder. Klemmen doe je met een paar wiggetjes eronder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu