Dorpel badkamer

j91roen

  • #1
Dag,

Ik ga binnenkort de badkamervloer storten op zwaluwstaartplaten. Deze wordt een paar centimeter hoger dan de vloer buiten de badkamer en ik zou bij de deur graag een stenen dorpel plaatsen. Nu vraag ik me af of ik deze dorpel het beste direct kan aanbrengen bij het storten van de vloer (hecht dit dan goed?) of dat ik beter eerst de vloer kan storten met een tijdelijke lat en vervolgens de dorpel met kit monteer?

Heb even een foto bijgevoegd om de overgang te laten zien. Het blauwe is waar de dorpel dan komt.

InkedIMG_4480_LI.jpg


Groeten,

Jeroen
 

Bridgewood

  • #2
Jeroen,

Ik zou het zelf zo maken als op onderstaande foto. Dan ben je meteen van het stukje hout af wat nu tussen het laminaat? en de betonvloer ligt.

InkedIMG_4480_LI.jpg
Dorpel.jpg
 

Infine

  • #3
Ik neem aan dat je de vloer gaat betegelen, als je de dorpel mee stort dan moet je ook rekening houden met het feit dat de dorpel straks nog wel boven je tegels moet uitkomen.
Dorpel kun je ook gewoon lijmen met tegellijm achteraf.
 

j91roen

  • #4
Zoiets is het idee inderdaad, waarbij de voorste strook net als hier iets lager wordt omdat ik anders de deur af moet zagen. Vraag me vooral af of dit blijft zitten als hij maar aan 1 kant in het beton zit. Misschien is later met tegellijm monteren dan beter.

Hoever zou je de dorpel boven de tegels uit laten steken? Een centimeter ofzo?
 

Bridgewood

  • #5
Ik zou hem ongeveer een centimeter boven de tegelvloer uit laten komen. De drempel kan je ook met high tack vastzetten in plaats van tegellijm. Als je ook tussen het beton en de dorpel kit dan komt het wel goed.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu