Doorzakkende vloerbalken of is dit tegen het veren? (zie fotos)

Albert-Ede

  • #1
Goedemiddag, misschien een rare vraag maar wij zijn bij een woning wezen kijken waarbij ik dit in de kruipruimte aantrof.
Ter info, de bewoner die het huis verkoopt was er zelf niet, wel zei de makelaar dat de plavuizen (tegels) daar los waren gegaan.
Moet ik bij het kopen van het huis me hier zorgen over maken? Als het echt voor het doorzakken zou zijn dan waren er toch wel dikkere palen gebruikt?
De draagbalken zagen er wel redelijk uit. (ik zag op de bouwtekening dat er een 5cm dikke stampbetonvloer onder in de kruipruimte zat).
Graag hoor ik van de Experts omdat we morgen, uiterlijk maandag een bod moeten doen.

Alvast bedankt,

Grt, Albert

20210917_112017_resized.jpg 20210917_112027_resized.jpg
 

Marc1995

  • #2
Met de balkenschuif (zie google) zou je kunnen controleren of de balken de juiste afmetingen hebben. Vanuit deze foto's is het denk ik lastig in te schatten wat de overspanning is, maar die weet je zelf misschien wel ongeveer (plattegrond huis).

Ik kan me voorstellen dat ze die dingen eronder gedaan hebben om de effectieve overspanning te verlagen. Dit kan de doorbuiging van de balken significant verlagen (mits de ondergrond waar de balkjes op rusten ook stevig genoeg is). Helft van de overspanning scheelt al gauw 16x de doorbuiging als ik me niet vergis.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Doorbuiging van een balk die aan 2 zeiden is ingeklemd zit de lengte inderdaad tot de vierde macht in. Dus lengte halveren is inderdaad een 16 keer lagere doorbuiging.

Dit soort oplossingen kom je bij oude huizen vaak tegen. Tot nu toe in elke kruipruimte met houten vloer waar ik geweest ben wel zoiets gezien, van stoeptegels tot balkjes.

Ik zou me er niet zo druk over maken. Doorbuiging hoeft constructief geen probleem te zijn, maar kan wel als hinderlijk worden ervaren, en kan zo relatief simpel verminderd worden. Wel is het met oudere huizen aan te raden een bod te doen onder voorbehoud van bouwkundige inspectie. De persoon die dit uitvoert kun je hier natuurlijk nog even extra op wijzen.
 

Albert-Ede

  • #4
Hoi Marc en Job,

Bedankt voor jullie reactie.
We hebben een bod op het huis gedaan en inderdaad met als voorwaarde een bouwkundige keuring.
Redenen daarvoor waren twijfel over het bouwjaar van het huis 1967 of 1978.
Zoals aangegeven de houten fundering en controle op asbest.
Gisteren kwam ik er achter dat de verdiepingsvloer een Cusveller vloer is waarvan ik hier op het forum ook al heb gevonden dat je daar even aandacht voor moet hebben en vooral niet zomaar een zware ventilator aan moet hangen. (Toch wel handig een forum als dit waar mensen met tips en aandacht punten komen) zoals jullie ;-)

Grt, Albert
 

Fret_blokhut

  • #5
Hi Albert-ede,

Ik ben wel benieuwd naar de uitslag van de bouwkundige keuring. Kun je ons/mij hiervan op de hoogte houden? Ook hier kunnen wij namelijk weer inzichten uit halen.

Groet, Fret
 

Albert-Ede

  • #6
Nou nog even het laatste nieuws over het de woning. We zijn helaas overboden dus het gaat hem niet worden. Toch nog bedankt voor jullie aandachtspunten.

Grt, Albert
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Tja dat is normaal de dag van vandaag dat er flink overboden word.
Het is te gek wat mensen soms boven de vraagprijs die al flink boven de waarde ligt bieden.
Mijn zoon heeft zo ook meerdere woningen aan zijn neus voorbij zien gaan, terwijl ze toch duizenden euro's boven de vraagprijs hadden geboden.
Gelukkig heeft hij nu een nieuwbouw woning kunnen kopen, die volgend jaar opgeleverd wordt.

Succes met het zoeken naar een andere woning.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu