Doorvoer boren van kelderkast naar kruipruimte woonkamer

SanderBash

  • #1
Beste allemaal,

We willen graag een nieuwe groep aanleggen om onze schuur en tuin op aan te sluiten, om een elektrische constructie van de vorige bewoner te vervangen. Hiervoor zou ik graag een kabel door de kruipruimte trekken. Onze groepenkast bevindt zich in de kelderkast. Mijn probleem is dat de hal die tussen de woonkamer en kelderkast op zand is gebouwd en dus niet bereikbaar is van onderaf. Ik zou graag een doorvoer maken met een mantelbuis van de kelderkast naar de kruipruimte van de woonkamer. De te overbruggen afstand is ongeveer 1,5 meter schat ik. Ik zat te denken om dit met een hele lange boor te doen, zodat er meteen een gat door het zand is voor de buis, maar het is lastig om een voldoende lange SDS plus boor te vinden. Hebben jullie hier een oplossing voor?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Boren door het zand gaat niet werken... Misschien dat de tuinslang meevoeren met de kop van de mantelbuis het zand voldoende weg kan spoelen.
 

SanderBash

  • #3
Hm, ik hoopte dat de boor het zand zou afvoeren via de spiraal, maar misschien werkt dat slecht inderaad. Dat met een tuinslang heb ik weleens gedaan, maar hier zou ik dat recht in het gat aan de overkant van de hal, ondergronds moeten uitkomen. Of ik zou alleen in de kelderkast moeten boren en dan schuin naar onder, onder de fundering aan de andere kant van de hal moeten uitkomen en dan een stukje uitgraven.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Ik zou een gat boren door de vloer in de kast onder zo'n hoek (als dat mogelijk is) dat je in de kruipruimte uitkomt.
Een gewone steenboor kun je gewoon verlengen door er een stuk rondstaal aan te lassen.
Weet je waar je uitkomt in de kruipruimte dan het gat aan beide kanten groter maken.
De dunne boor er weer door en daar de gewenste mantelbuis omheen schuiven waarbij je de boor als geleider gebruikt
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
19mm elektrabuis in het zand tikken, terughalen en het zand eruit halen, buis weer het zand in, enzovoorts.
Als je geen stenen tegenkomt lukt dat.
 

Rene93

  • #6
Met een bouwstofzuiger en 40 of 32 pvc er aan in gewenste lengte zuig je zo het zand weg, met staaf betonijzer oid een steenboor verlengen, om vooraf de plaats te bepalen aan de andere kant
 

SanderBash

  • #7
Bedankt allemaal voor de tips. Voor het verlengen van de boor moet ik even kijken hoe ik dat ga doen, heb namelijk een lichte boorhamer met SDS plus aansluiting. Maar de Duitse supermarkt verkoopt weleens goedkope lange SDS boren, waar ik er wel een van kan opofferen.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu