Doorstromende wc verandert in geen enkele stroming van water

Nick K

  • #1
Ik heb een inbouw toilet met flink wat kuren. Een eerste symptoom is dat al enige tijd water uit het reservoir via de muur de badkamer insijpelt, dit was echter nooit reden tot ingrijpen. Ruim nadat dit is begonnen is, is recentelijk de wc begonnen met doorstromen van water in de pot met een redelijk tempo. Hierop heb ik de kap met knoppen eraf gehaald en als tijdelijke oplossing het water gereguleert door de watertoevoer met een draaiknop direct boven het reservoir open en dicht te draaien terwijl ik bedacht hoe de situatie aan te pakken. Hiernaast ben ik er door experimentatie achter gekomen dat zodra het reservoir ongeveer 3/4de vol zit er water de muur in begint te sijpelen (waardoor ik een breuk vermoedt). gedraai aan de enige andere beschikbare knop in het systeem wat bij mijn weten het waterpijl zou moeten regelen hield niets uit.
Hierop had ik al half besloten een loodgieter te bellen aangezien ik een totale leek ben en de gedachte in het achterhoofd hield dat er erg veel gesloopt moet worden met een goed risico dat ik vervolgens niet weet hoe ik het probleem moet oplossen.
Nu is er echter iets mis met het toevoerskraantje die onafhaneklijk of je hem open of dicht draait er geen water meer toegevoerd wordt. Hierdoor ben ik bang geworden dat de deuk in mijn budget door het bellen van een loodgieter voor niets zou zijn als dit niks te maken heeft met eerdergenoemde problemen. Daarom heb ik de vraag of iemand weet hoe dit zou kunnen komen en of ik alsnog het beste de loodgieter kan bellen, of op welke andere manier dit aan te pakken.

Alvast bedankt, Nick
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dus je reservoir is lek

en je hoekstop kraantje geeft geen water of de flotteur

Plaatst eens een foto voor de duidelijkheid
 

Nick K

  • #3
Met een aankomende verjaardag, waarbij de gasten door zouden moeten spoelen met een emmer water bij gebrek aan een snelle oplossing, in gedachten heb ik toch maar een loodgieter gebeld. Die is inmiddels langs geweest en het alles bleek te wijten aan een kapotte flotteur die steeds verder achteruitging en ook niet meer te repareren was. Met een beetje geluk komt dat onderdeel morgen binnen en zet hij hem erin, en te oordelen naar de toeren die hij moest uitvoeren denk ik niet dat dat mijzelf gelukt zou zijn dus het lijkt erop dat het de juiste beslissing was om maar aan de professional over te laten. in ieder geval bedankt en hierbij afgesloten
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
En wat was de oorzaak van langs de muur lopende lekkage wat je ook schreef in begin
 

Nick K

  • #5
Volgens de loodgieter diezelfde aftakelende flotteur
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
:prima:

Dat kan als het water door de kalk afzetting naar achteren spuit en boven de bak uit komt.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu