Doorslaan van vocht?

Falcon007

  • #1
Beste forum leden,

ik heb een buitenschuur in aanbouw en kom er achter dat na regen de muur ook onder het dak erg nat is. Nu heb ik buiten de aluminium dorpel een (vervangende) 'lood' slap aangebracht (aquaplan) gisteren en daarom weet ik nu zeker dat ik er daar geen druppel doorheen kan. Enige conclusie voor mij is dat de muur boven het dak veel vocht opneemt en dat het daardoor onder het dak ook nat is? klopt dat? en wat kan ik er tegen doen?

bijgevoegd de foto's.



Dank alvast voor de reactie.
gr, Joram.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even een foto van de aansluiting van het dak tegen de muur.
 

Falcon007

  • #3
De afdichtband van aquaplan zit (buiten het uiterste hoekje om) onder de strip tegen de muur geplakt en vervolgens dmv de strip volledig vast geschroefd en gekneld daardoor;

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Meestal lekt dat gewoon via de stootvoegen.

Gooi er op een droge dag eens een paar gieters water tegenaan, wordt het direct nat weet je genoeg.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Op een droge dag absorberen de stenen misschien weer een hoop vocht. Op een natte dag zal het eronder meteen gaan lekken.

Het is al jaren bekend dat een loodslab tot op het binnenblad doorgezet moet worden. Je hebt nu precies de reden te pakken.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Ik zou het geheel nog even laten drogen, en aankijken hoeveel er werkelijk lekt. Ik vermoed dat de stenen nog nat zijn, van regen die viel vóórdat je de afdichting hebt aangebracht. Onder zon afdakje zijn 10 druppels natuurlijk geen probleem.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dat band zit zo te zien niet glad tegen de steen. In het verticale deel zitten waarschijnlijk heel wat plooitjes. Die plooitjes krijg je met dat profiel niet waterdicht gedrukt dus het water wat van de gevel loopt gaat achter het band langs

Ik denk eerst het band en het profiel monteren en dan zo goed en zo kwaad als het gaat rond de golplaat plooien. Of in tweeen maken.

Beter een voeg uitslijpen daar lood in plaatsen dus op de manier zoals het hoort. Google op lood in gevel maken, afbeeldingen, dan zie je hoe dat zou moeten uitvoeren.
 

Falcon007

  • #8
IJkenhout,

Achteraf idd beter geweest..:(
 

Falcon007

  • #9
Wgb,

Lood was idd het beste. Maar toch kan het niet hebben gelekt langs de strip. De aquaband zat zo goed vast geplakt (soort teer aan de achterkant en dat 5cm hoog) en die strip er tegen, dan kon het de dag erop na 1 goede bui naar mijn mening niet zoveel vocht door kunnen laten. Daar ben ik wel van overtuigd. Ik denk dan toch dat het idd zoals een eerder antwoordt zegt dat het door de voegen en het steen naar beneden 'zweet'. Dit wil ik dan proberen te stoppen..zonder dat ik lood moet plaatsen.. zal impregneren helpen?
 

Falcon007

  • #10
Hessie,

Ga ik ook doen, even aankijken of de muur droger wordt na verloop van tijd en kijken hoeveel er dan nog doorkomt👍🏻
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #11
Welke toevoegingen heb je gebruikt om het band goed op de steen te laten hechten. Warmte of een primer?
Wat heb je gedaan aan de holle ruimtes van de verticale voegen?
 

Falcon007

  • #12
De afdichtband is zelfklevend, moest op kamertemperatuur zijn en vervolgens gewoon plakken. Plakte ook prima verder moet ik zeggen.
De verticale voegen heb ik nog met extra bitumenkit afgekit. Vervolgens dus de alu strip alles extra aangedrukt en daarachter kan wellicht een keer een druppel langs, maar een zeik natte muur kan daar niet van komen zoals ik het zie..
De voegen zijn best porreus, en ik denk daarom ook dat dat het enige kan zijn. Maar nu nog oplossen, ik dacht dus dan impregneren als er verder geen ideeën zijn maar dan moet ik de hele bovenmuur doen denk ik?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #13
Als het band waterdicht op de muur zit zal het water over de golfplaten lopen.

Wat ik weet van band is wil je een goede waterdichte verbinding maak je de kleefmassa warm met hete lucht of je brengt op de muur eerst een primer aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu