Doormeten drukwachter/pressostaat (AEG)

Geewiz

  • #1
Hallo,

Mijn AEG (PNC91400203800) loopt vaak niet en soms wel door na het water vullen van een willekeurig programma. In service stand draait alles wel goed door. Ik vermoed dat of de niveau meter (rood) of analoge drukwachter (zwart bovenin - type 124304201) defekt is. Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat kan uitmeten. Ik wil dit wel graag weten voordat ik goedwerkende onderdelen ga lopen vervangen.

Bvd,

GW
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk eerder dat er een slangetje naar de pressostaat (gedeeltelijk) verstopt is, probeer eens het slangetje door te blazen.
Lees ook de sticky "sodamethode" bovenaan in deze rubriek.
 

Geewiz

  • #3
Dit heb ik reeds gedaan. Slangetjes van beide drukmeters heb ik doorgeblazen. Daarbij hoor ik geborrel onder in de machine. Volgens mij zou dit goed moeten zijn. Wat betreft sodamethode: er is al een pak soda er doorheen. Dat lijkt het dus ook niet te zijn.

De rode drukmeter (niveau meter dacht ik) is reeds een keer vervangen door een AEG monteur maar toen het euvel nog steeds niet weg was heeft ie de oude weer teruggezet. Als ik in het ventiel blaas hoor ik em duidelijk klikken. Of alle niveaus ook goed functioneren weet ik natuurlijk niet zeker. Zie hier wat ik bedoel:
foto helaas offline

De zwarte drukwachter is niet vervangen en die verdenk ik nu ook dat ie stuk is. Ik heb wel met een grote schroevendraaier (groot kruis boven op drukwachter) boven op de instellingen gepoogd aan te passen. Wasmachine lijkt nu iets meer water te vullen. Maar stopt nog steeds 9 v 10 keer na water invoer.
Dit is de meter die ik bedoel:
foto helaas offline

Vraag is dus weet iemand een methode om te kunnen bepalen of een van de twee stuk is ?

Tevens is het mij nog niet gelukt een foutcode uit de machine te vissen. Vanzelf komt ie niet en beschrijvingen die ik gezien heb om in diagnose mode te komen lijken niet te werken (voorwas + inweek vanuit UIT naar 95 en dan op centrifuge). Iemand raad ? Expliciete uitleg ?

Daarnaast mocht iemand een service manual van deze machine beschikbaar hebben zou ik dat zeer op prijs stellen te ontvangen. Kan em nergens vinden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu