Doorgang in betonnen broodjesvloer en isolatie afwerking

Ray2011

  • #1
Hallo,
Ik heb een dubbele vraag.

Er is een gerenoveerd huis met 92m2 broodjesvloer zonder isolatie (foto 1) en daarin moeten diverse doorgangen komen:
-standpijp afvoer 100mm, -beluchting afvoer, -kabelboom etc.

De vloer moet half met massief planken en half met tegels worden afgewerkt. Ik dacht aan 4cm PIR plaat op de gehele vloer voor isolatie. Daarover voor de tegels een 4 cm zandcement vloer en daarop tegels lijmen. Voor het houtgedeelte de planken op latten met de zelfde hoogte als de tegelvloer. Ik heb weinig ruimte, plafond op 2,49 en balken op 2.20.

VRAAG: Met welke techniek boor ik de doorgangen, huur ik een diamantboor met water en statief, of kan ik met een simpelere diamantboor of kango de 110mm gaten maken in de betonbroodjes en kom ik dan door de staalmat?

Kan ik nog iets van afvoerleidingen inslijpen (badkamer) in de betonvloer of is dat te dun. Is mijn idee voor de isolatie en de afwerking ok?


Ik moet er ook een trapgat in zagen, dwars op de T-balken en die krijgt een betonnen gegoten balk met opleg en een pilaar als ondersteuning.

 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan voor elke doorgang een gat boren maar het is misschien handiger om in een soort rechthoek met een flinke steenboor gaten te boren en dan dat rechthoek er uit te jekkeren. Door het ontstane gat voer je dan al je pijpen. Als alles er door heen is kan je het gat weer aanstorten, met een plankje eronder.

Ga je wel voor alles een apart gat boren werkt een diamantboor (in de gewenste diameters) met waterkoeling perfect voor de wat grotere diameters. Die dingen vliegen ook door eventuele stalen bewapening heen.

Wat je ook doet: zorg dat je door de broodjes heen boort en laat de betonnen T-balken intact!
 

Ray2011

  • #3
Dank je , is ook een idee, voor mijn kabelboom dacht ik, is dit wat. Maar als het goed is ligt er wel een 15x15? bewapeningsnet onder het gegoten beton.
Jekker je daar door heen of hoe snijd je dat los? Haakse met diamant?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wapening slijp je door met een haakse slijper. In de regel niet met een diamantblad maar met een slijpschijf voor staal.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Bel een betonboorbedrijf en vraag wat het boren van de gaten kost, de prijs valt over het algemeen erg mee en de gaten hoeven niet meer aangestort te worden met cement.
 

Ray2011

  • #6
Inhuren bedrijf is geen optie. Dit huis staat in de bergen, een supermarkt is 23 km rijden. Als je al iemand kan vinden -zelfs dat lukt niet- dan betaal je de hoofdprijs. Ik rij liever naar een stad en huur een apparaat voor een week als ik dat zelf niet heb.

Gaten afsmeren met cement is geen enkel probleem.
Is mijn isolatie plan een juiste of moet ik die vraag los knippen en opnieuw stellen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu