Donkere vlekken in voegen nieuwe tegelvloer

Anne-anne

  • #1
3 maanden geleden hebben we een tegelvloer in de keuken van onze nieuwbouwwoning laten leggen. De tegels zijn verlijmd op de smeervloer en daarna zilverkleurig gevoegd. Onder de tegels ligt vloerverwarming. Deze hebben we pas twee maanden na het leggen van de vloer langzaam aangezet. Al enkele weken na het leggen kwamen er hier en daar donkere vlekken in de voegen. Het zijn er inmiddels een heleboel en gaat nog door. Ik heb van alles geprobeerd: jif en schuursponsje, water en schoonmaakazijn, HG schimmelremover. Dit helpt niet, alles droogt weer op zoals het daarvoor was. Ziet er niet uit.

Nu hebben we toevallig (of niet?) ook een lekkage ontdekt bij de waterafvoer (van kraan en vaatwasser). Zou het mogelijk zijn dat dit water zich ook een weg zoekt onder de tegels door en dan via de voeg ontsnapt of iets dergelijks? De vlekken "voelen" echter niet vochtig en verdwijnen niet nadat we een tijd met een hete fohn erop blazen.

Of kunnen de vlekken een heel andere oorzaak hebben???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is best mogelijk dat de donkere voegen van een lekkage komen, het vocht kan alleen via de voegen naar buiten en niet via de tegels.
Zo'n lek is moeilijk op te sporen, misschien dat een infrarood camera zou kunnen registreren waar het lek zit, ze zijn te huur zie hier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu