Donkere vlek gietvloer

Klustijger

  • #1
Hi allemaal,

Mer zit een grote vlek in onze gietvloer, maar geen idee wat het is en hoe het kan worden verwijder (zie foto). Iemand enig idee? Ter info, de schoonmaakster heeft hier een tijdje geleden gedweild en er is wat water onder de plint terecht gekomen, waardoor deze is gaan volstaan en moet worden vervangen. Zou het vocht schade kunnen zijn? Ik dacht zelf dat gietvloer en geen vocht doorlieten…

B7CDADE2-F96F-425A-A20A-A1D51E22B2F0.jpeg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat is een tijdje geleden? De randen zijn lichter, wordt de vlek groter of kleiner of verandert deze van kleur?
 

Klustijger

  • #3
De schoonmaaksters is 4 weken geleden langs geweest, een week daarna ontstond de vlek en begonnen de plinten bol te staan. De vlek lijkt iets groter te zijn geworden, maar iets weg te trekken bij de muur zelf.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik zou denken dat er water via die kier onder de plint in de dekvloer is gekomen en dat je het beste kunt afwachten wat dit de komende tijd gaat doen (en nog geen nieuwe plint monteren).
Ik weet weinig over de eigenschappen van gietvloeren, maar heb bij natuursteen wel meerdere malen meegemaakt dat dergelijke vlekken van water dat na een lekkage onder de vloer was gekomen behoorlijk lang (een week of meer) bleven groeien en dat het vervolgens heel erg lang duurde voor al het water weer weg was omdat het bijna niet kan verdampen / ontsnappen. Soms bleven dan permanent donkere vlekken zichtbaar, ook door zouten of zuren die in het water waren opgelost, maar ik weet dus niet of dat (chemische reactie) bij een gietvloer mogelijk is, iemand anders weet dat wellicht wel....
 

Sander 1972

  • #5
Zit er een vloer verwarming of leiding werk onder?
 

Klustijger

  • #6
Dank alvast voor de uitgebreide reactie en ja, er zit vloerverwarming onder!
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #7
Cv gecontroleerd op druk verlies?
 

Klustijger

  • #8
Ik heb inderdaad gekeken naar de cv, omdat ik ook even wriemel lekkage vermoedde, maar dit leek me in combinatie met de gezwollen plinten wel heel toevallig. De cv vertoont ook een druk van 1,4 bar, hetzelfde als toen we hier een paar maanden geleden introkken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu