Div vragen m.b.t. overkapping met terras en loods

EdwinC1982

  • #1
Ik ben voornemens om een loods te bouwen van 8x12 en een afdak aan de woning van 6x5. Nu heb ik een aantal vragen die bijna allemaal te maken hebben met de vloer en fundering.

V.w.b. de vloer onder het afdak. Is het mogelijk om dit te isoleren en dan tegels erop? Of geldt hiervoor hetzelfde als een terras vloer en dus dat je een open vloer nodig hebt waarin het water weg kan zodat de tegel niet los vriezen?

En als ik zou kiezen voor een gevlinderde beton vloer zou ik deze wel kunnen isoleren?

Dan nog de vragen m.b.t. de loods. Dit zal een loods van 8x12 worden. naam van website verwijdert door moderator. Het principe is van beide loodsen hetzelfde, namelijk een opbouw van een skeletgeraamte en daar dan 80mm of 100mm geïsoleerde sandwichpanelen tegenaan.

Voor de vloer wil ik een betonplaat storten en deze dan monolitisch afwerken. De vraag hierover is wat jullie adviseren qua dikte van de vloer wapening? En dan als 2de vraag zouden jullie ook een vorstrand toepassen ja of nee?

De loods zal voornamelijk gebruikt worden als hobbyruimte en dus voorzien van een 2-kolomsbrug. Het vloer advies voor de brug is 20cm met enkele wapening.

Verder voorzie ik dat ik in de toekomst de loods zal voorzien van een klein kantoortje 3x3 meter voor thuis werk. En hier dan ook een toilet in te voorzien. Hoe kan ik het beste de riolering voorbereiden hiervoor?

Alvast dank voor jullie input!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Maak voor beide klussen een apart topic aan, dat maakt het voor iedereen overzichtelijker. De kans op antwoorden op je vragen is dan ook groter.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu