Dimbare TL verlichtinh

P33rk3

  • #1
Hoi,

Ik heb al bij meerdere leveranciers deze vraag gesteld, echter ze schijnen niet geinteresseerd te zijn om omzet te maken en geven dus geen antwoord op een (schijnbaar) eenvoudige vraag.

In een koof wil ik TL verlichting wegwerken. Om nou niet gelijk in een zee van licht te baden wil ik deze dimmen. Hiervoor zijn zover ik weet TL5 voorschakelapparaten te krijgen met speciale dimmers. Ik moet ongeveer een koof van 1.8m voorzien met TL lampen. In het woud van TL lampen, voorschakelapparaten, dimmers en armaturen raak ik echter de weg kwijt. Voor het armatuur heb ik het liefs een zo klein/smal mogelijk armatuur. Is er iemand die mij een goede leverancier regio (verwijderd) kan aanbevelen die mij wel deze informatie kan en wil verstrekken? Of beter wie kan mij vertellen welk voorschakelapparaat en dimmer ik het beste kan gebruiken. Vooral de dimmer is een issue, want zover ik heb begrepen, is de TL verlichting in de zwakst gedimde stand nog niet uit. Dit komt omdat het voorschakelapparaat een aparte ingang heeft voor de dimmer. Wil je de verlichting dus uit hebben moet je ook de spanning van het voorschakelapparaat verbreken. Een gecombineerde 10v dimmer met 220v schakelaar zou dus ideaal zijn.

Peter
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je moet een HF-preformer Vsa gebruiken met een 0-10v ingang.
Bij deze lijn hoort een ' dimmer' met een ingebouwde schakelaar.
Of een dimbare TMX- montage balk met dezelfde dimmer.

de dimer aansluiting zorgt dat de 0-10v iets belast is zodat je kan dimmen de schakelaar zorgt dat je het ook kan uitschakelen.

Een leverancier moet je zelf zoeken dat doen wij niet voor je.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu