Dikwandige afvoer?

Vanoers

  • #1
Goedemiddag,
Door de nog te storten cementdekvloer van mijn aanbouw komt de afvoer van de wasmachine en droger te lopen. De dikte van die vloer word ong 9cm.
Moet ik dan dikwandige afvoer buis 50mm gebruiken? Is dat sterk genoeg om de druk te houden van de kracht die erop komt?

groeten
Eric
 

Willem R

  • #2
Dag Eric,
Een DEKvloer van 9 cm is fors,, maar de feitelijke druk (per vierkante cm) van zo’n laagje cement valt mee hoor. Het totale gewicht van de vloer, dus op de onderliggende constructie (e,g. verdiepingsvloer is iets heel anders dan op de buis die je ‘ingiet’. Je legt geen cementplaat van 9cm op je buis, je giet het er ook ‘omheen‘. Je cementen dekvloer ‘naast’ en rondom de buis draagt ook de druk. En bij een totale dikte van 9 cm, ligt er maar een laagje van Max 4 cm op je buis hè ;-). Gewone, dikwandige (3,2 mm) 50 cm pvc is inderdaad voldoende. En voor een prijs van vaak nog geen 2 euro per meter, zou je ook geen dunwandig willen, als je dat al kunt vinden. Belangrijker zijn de bochten of verlijmde aansluitingen. Eenmaal in je dekvloer gegoten kun je daar alleen maar bij met veel hak- en breekwerk.
 

Vanoers

  • #3
Bedankt voor je snelle en goed bruikbare reactie. Ik kan weer aan de slag.
 

Willem52

  • #4
Misschien moet je de pvc zekeren voordat je gaat storten. Anders kan deze weleens opdrijven als de lengte lang genoeg is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu