Dikte van de vloerplaten

Didier

  • #1
Hallo,

Ik ga een nieuwe vloer leggen op een zolder. Er ligt een oude zoldervloer waaronder ook nog balken liggen. Daaroverheen gaan balken van 12 x 10 cm. Onderlinge afstand is 60 cm. ik wil graag OSB platen gaan gebruiken. Wat is nu het advies, platen van 18 mm of 22 mm dik. De tweede is veel zwaarder maar steviger.

Dank


Henk
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
18mm is in principe zwaar genoeg; 22mm is trouwens zeer moeilijk verkrijgbaar!

Neem dan wel de rondom tong en groef ( TG4 ) deze zijn makkelijk hanteerbaar en veel lichter door hun formaat van 242x59 cm én hebben het voordeel dat ook de kopse kanten een TG hebben. ofwel; gewoon doorleggen zonder precies op een balk met een naad te moeten uitkomen.

w.
 

Didier

  • #3
OK. Koop ik gewoon 18 mm. Dat van die TG is inderdaad erg handig. Thx

Henk
 

Sjaan Smit

  • #4
Voor de zekerheid leg ik ook altijd onder de 'tg'' een stukje balk....kan die helemaal nooit doorveren of wat dan ook...
 

Didier

  • #5
Het is een oude zoldervloer. De vloer an sich is goed. Ik leg balken met een afstand van onderling 60 cm over de vloer. Aan de beide uiteinden rusten zich in van die beugels. Ik ondersteun de vloer regelmatig met blokjes die net zo hoog zijn als de zijkanten hoog zijn. We verhogen de vloer en drukken er isolatiemateriaal tussen. Daaroverheen, precies op 60 cm komen de platen te liggen. Platen lijn ik vast op de balken. Dat scheelt weer kraken.

groet

Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu