Dikte draad voor 2 x 24 volt / 17 watt LED

Basbasbas

  • #1
Ik heb drie twee LED-plafondlampen gekocht, elk 17 watt. Werkend op 24 volt. Met één 2.5 ampere driver voor de drie lampen. Twee van deze lampen ga ik gebruiken, maar wil ik kunnen dimmen.De driver (trafo) is helaas niet dimbaar heb ik ontdekt, dus moet ik (denk ik) het zoeken in het zwakstroom circuit. Op eBay oid staan bergen van deze dimmers voor weinig geld, het proberen waard in ieder geval.

Nu loopt er naar waar ik de zwakstroom dimmer ongeveer wil hebben ook een signaalkabel van 4 x 0.8. 4 Aders, dus twee voor aanvoer, twee voor retour, precies genoeg. 0.8 diameter blijkt 0,5 mm2 te zijn volgens Google.

Is 0,5 mm2 te dun voor voor het dimmen van mijn twee LED lampen?

Snoerlengte van trafo naar dimmer is 5 meter, lengte van dimmer naar verdeelpunt tussen de twee lampen is ook 5 meter. Lengte van het verdeelpunt naar één lamp 4 meter, naar de andere 5 meter.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die kabel is 4x0,8mm² en geen 0,8 diameter.
0,8 is belastbaar tot ca 10A. dus de belasting moet kunnen, zeker mer 2 parallel geschakelde geleiders.
 

Basbasbas

  • #3
Ik lees op internet telkens "Signaal kabel 4 x 0,8 mm (0,5 mm2)", dat klopt ook wel denk ik omdat de oppervlakte van een cirkel met een diameter van 0,8 mm vrijwel 0,5 mm2 is.

Vooralsnog ga ik er dus vanuit dat ik vier aders heb van elk 0,5 mm2, is dat voldoende? Ik bedacht me dat ik niet kan bundelen omdat ik dan weer aderparen tekort kom. Ik heb twee draden heen en twee draden terug nodig ...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu