Dikte dekvloer bovenop vloerverwarming

Hugo87

 • #1
In mijn nieuwe woning (30 jaar oud) is de oude dekvloer met tegels verwijderd. Op sommige plaatsen zat deze nogal vast en zijn er wat resten van de oude dekvloer achter gebleven.
Hierop is een dunne reflecterende folie aangebracht en daarop netten 10x10cm met vloerverwarming.
De dekvloer is daarop gesmeerd. Ligt dus los van het beton er onder. Dekvloer zou 5 cm worden. Maar nu lijkt dit toch een stuk dunner uitgevallen te zijn, ook als ik kijk naar de randstrook dat er nog bovenuit steekt.
Nu, na 2,5 week drogen is op diverse plaatsen de leidingloop zichtbaar. Op een van die plekken de dekvloer open gekrabd en daar ligt de vloerverwarming maar 4 mm onder de dekvloer....
Kan er nog een laag zand cement overheen om eea wat te verstevigen?
Ik weet het even niet meer. Maar vertrouw het niet helemaal of dit niet vreselijk gaat scheuren en of hier wel een tegel of pvc vloer overheen gelegd kan worden.
De vloerverwarming leidingen zelf zijn niet zichtbaar, maar nu dus wel duidelijk te zien waar ze lopen op diverse plekken.
Alvast dank voor het meedenken.

DA02B22A-282B-4F3D-AA2A-45703C88FD29.jpeg D10B6993-7405-4B89-8403-20587DBF5549.jpeg 7F7F4A70-7601-4E5A-BABD-565DB4D5F9AA.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Het ligt er aan wat je over deze vleor wilt gaan leggen als eindafwerking (tegels, hout, PVC etc.)
  Op zich hoeft het geen probleem te zijn: wanneer je een dekvloer laat infrezen liggen de buizen ook dicht aan de oppervlakte. Bij de meeste eindafwerkingen is dat geen probleem.
   

  Hugo87

  • #3
  Dank voor je reactie.
  Met frezen liggen ze inderdaad ook niet diep.
  Maar dan zit de dekvloer wel vast aan de constructievloer.
  Hier ligt de dekvloer los van de betonvloer er onder en zou alleen stevigheid tegen scheuren uit de hoogte boven de slangen kunnen halen toch?

  Ik wilde plak Pvc of tegels. Pvc nogal dun dus blijven de slangen er onder heel met puntbelastingen van poten onder de bank en stoelen op de plekken waar er zo weinig dekking is? En tegels, blijven ze liggen of komen ze binnen de kortste keren toch los of scheuren de voegen. Daar zit ik een beetje mee.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Met tegels zal dit wel goed gaan, wel vaker meegemaakt met pvc durf ik het niet te zeggen
   

  Hugo87

  • #5
  Inmiddels een keer het opstart “protocol” gedaan van de vloerverwarming en nu kraakt de vloer op diverse plekken als je er op loopt.
  Een zichtbaar scheurtje in een deuropening. Maar het kraken vind ik nogal apart en weerhoudt me een beetje om te gaan tegelen.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #6
  De minimale dikte van zo'n zandcementvloer is 6cm, gemeten boven de vloerverwarmingsbuizen.
   

  Hugo87

  • #7
  Met andere woorden. Deze kan er weer uit om het goed te doen?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #8
  Een leiding welke uitzet zal niet worden tegengehouden door een laagje van 4 mm. Dat wordt vanzelf gruis.
   

  Deleted member 101400

  Specialist Verwarming
  • #9
  Dit wordt helemaal niks. Als de vloer nu al kraakt, kun je hem met een paar maanden zo bij elkaar scheppen. Dekking boven de buizen is minimaal 4 cm, liever nog 6.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu